Франция обхвана вчера с вечерен час две трети от населението

...
Франция обхвана вчера с вечерен час две трети от населението
Коментари Харесай

Пандемията в Европа: Рекордите падат, мерките се затягат

Франция обхвана през вчерашния ден с вечерен час две трети от популацията си, а белгийският външен министър беше настанена в интензивно поделение с Covid-19, до момента в който втората вълна на ковид бушува в Европа, съобщи Ройтерс.

Обявеният предходната седмица от френския министър председател Жан Кастекс вечерен час за Париж и още осем града, ще се разшири в още 38 департамента, обхващайки 46 милиона от 67-милионното население. Хората са задължени да не напущат домовете си сред 21 часа и 6 часа.

Малко откакто Кастекс разгласи тези ограничения, френските здравни управляващи оповестиха за рекордните 41 622 доказани случаи, с които общият им брой доближи 999 043. Агенцията за публично здраве на страната заяви и за 165 нови смъртни случая, свързани с ковид.

По данни на Ройтерс в сряда е регистриран най-големият растеж на нови случаи в границите на денонощие в международен мащаб - 422 835.

В Испания , която тези дни стана първата европейска страна, минала прага от 1 милион случаи, здравният министър Салвадор Иля сподели, че в този момент епидемията е " отвън надзор " в доста райони.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР