Франция не иска повтарящи се удължавания на срока за Брекзит

...
Франция не иска повтарящи се удължавания на срока за Брекзит
Коментари Харесай

Франция е против удължаване на срока за Брекзит

Франция не желае " повтарящи се удължавания " на периода за Брекзит и упорства Англия " да има решение преди 31 октомври ", съобщи през днешния ден консултант в Елисейския замък, представен от Франс прес.

Основна информация " Британците ще вземат участие в изборите за Европейски парламент, това е необичайно и е под въпрос, само че е мъчно да се повярва, че процесът ще завърши преди 23 май. Изборите за Европейски парламент може да станат политически потрес, който да докара до съглашение сред обособените партии преди 30 юни. Но в случай че обстановката не се обясни на 31 октомври, когато ще се образува (новата) Европейска комисия, няма да вършим поредност от срещи на високо ниво за Брекзит ", сподели съветникът в Елийския замък пред публицисти.

Той изрази вяра, че изборите за Европейски парламент ще раздрусат политическите партии във Англия и ще оказват помощ за постигането на договорка за напускането на Европейски Съюз, съобщи Ройтерс.

Миналия месец Франция настоя за малко удължение на договарянията по Брекзит, за разлика от желанието на Германия да се даде по-дълъг интервал, изтъквайки, че натискът върху Англия би трябвало да се резервира. В последна сметка европейските водачи се договориха за шестмесечно удължение, напомня Ройтерс.

" Не би трябвало да бъдем въвлечени в повтарящи се удължавания, това е несъмнено ", сподели съветникът във френското президентство. " Посланието ни е ясно: решението би трябвало да бъде открито до 31 октомври ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР