Франция компенсира до 100 %, но не по-малко от 65%

...
Франция компенсира до 100 %, но не по-малко от 65%
Коментари Харесай

Франция, която отваря в събота, компенсира до 100% бизнеса, Дания – 90%, Австрия – 80%, България – кръгла 0

Франция компенсира до 100 %, само че не по-малко от 65% от бизнесите, наранени от локдауна, като за база се вземат приходите, декларирани за съответните месеци на 2019 година, т.е. компаниите ще вземат повече, в сравнение с действително биха могли да създадат в тази спешна за продажбите конюнктура.
В Австрия- фирмите, наранени от затварянето, могат да разчитат на 80% от оборота им за същия интервал на миналата година.
В Дания- дребните и междинни предприятия могат да получат отплата до 90% от оборота си, а огромните - до 70%. Компании, които са били принудени да затворят поради Ковид-19 - в това число нощни клубове, уредници на културни и спортни събития и други, могат да аплайват за обезщетения в размер на 100% от изгубения си оборот.
Отделно от това вървят обществените ограничения в упоменатите и всички други 26 страни от Европейски Съюз, отвън България.
Понеже заплатите не са единственият разход на бизнеса – има осигуровки, без които банкрутират обществените системи и няма пари за пенсии, детски, инвалидни, банкрутират банките, на които няма кой да заплаща заеми, с цел да дават заеми на нуждаещите се, не могат да се събират налози, не се заплащат наеми, от които живеят общините и наемодателите – у нас това са стотици хиляди хора, най-често без друго прехранване
Всички тези страни членуват в Европейския съюз също като нас. Подобни ограничения работят на всички места, в това число измежду някогашните ни посестрими от соцблока в Източна Европа.
Българското държавно управление, което трябваше да е разиграло за 6-те месеца от локдаун до локдаун всички сюжет за развиване на икономическата рецесия, обвързвана със здравната злополука, няма концепция какво да прави и нищо не прави. При това има и запас – новия заем от 5 млрд.лв., който изтегли наскоро с неразбираема и необяснена цел.
В задачата се пита за какво е тогава Министерство на стопанската система?
Единствено съдружният сътрудник НФСБ на Валери Симеонов, който идва от частния бизнес, предлага 80% отплата за фирмите.
Имаме отговор за какво държавното управление не дава обезщетения, от които не се прибират комисионни. Ще ви разкажем с съответни образци какви проценти се вземат по така наречен стратегии, за които кандидатства бизнесът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР