Франция има своя седми (при мъжете и жените общо) шампион

...
Франция има своя седми (при мъжете и жените общо) шампион
Коментари Харесай

Жулия Симон е шампионка в Световната купа по биатлон

Франция има своя седми (при мъжете и дамите общо) първенец в Световната купа по биатлон.

Германката Денизе Херман-Вик победи в последния спринт за сезона в Холменколен. Следобедът в покрайнините на Осло обаче се оказа още по-щастлив за приключилата на пето място французойка Жулия Симон, която за пръв път в кариерата си победи с купа от Световната купа.

Досегашните френски първенци бяха Патрис Баи-Салин, Ан Брианд, Еманюел Кларе, Сандрин Баи, Рафаел Поаре (4 пъти), Мартен Фуркад (7 пъти) и Кентан Фийон-Майе.

Без нито една неточност в стрелбата Херман-Вик измина 7,5-километровата отдалеченост за 21:06.5 минути. Тя бе по-бърза единствено с 3.5 секунди от шведката Хана Йоберг и с 33.1 секунди от друга представителка на скандинавската страна - Анна Магнусон.

С подиума единствено за 0.3 секунди се размина французойката Клои Шавалие, а сънародничката ѝ Симон завърши пета на 39.3 секунди от времето на победителката.

26-годишната Симон, която е двукратна международна шампионка, завърши като най-предно класираната биатлонистка с пропуск в стрелбата в днешния ден. Финиширане в зоната на точките обаче бе всичко, от което тя се нуждаеше, с цел да завоюва Голямата международна купа, откакто в петък си обезпечи и Малката международна купа в преследването след отпадането му от програмата заради гъстата мъгла над Осло.

Едно съревнование преди края Симон има 1048 точки в актива си и неизпълним задатък от 171 пункта пред втората Доротея Вирер от Италия, която остана едвам 23-та. Трета в генералното класиране е друга италианка - Лиза Витоци с 854 точки, с 20 пред Херман-Вик. Милена Тодорова, която пропусна спринта в Холменколен, е 51-ва с 80 точки.

От българските биатлонистки на старт през днешния ден застанаха две: Валентина Димитрова е 67-ма с един пропуск, до момента в който с два Лора Христова е 78-ма.

В подреждането за Малката международна купа в спринта шампионка с 400 точки е Денизе Херман-Вик. Втора с 314 е Доторея Вирер, а Жулия Симон е трета с 295. С 37 точки Милена Тодорова завърша сезона на 50-а позиция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР