Франция е първата страна, която забранява определен вид гръден имплант,

...
Франция е първата страна, която забранява определен вид гръден имплант,
Коментари Харесай

Франция забранява гръдни импланти, свързани с редки ракови заболявания

Франция е първата страна, която не разрешава избран тип гръден имплант, поради рядка форма на рак , оповестява БиБиСи.

Забраната обгръща няколко модела на импланти с текстурирана повърхнина , които се създават от шест производителя .

Тези импланти са свързани с тип рак, който нападна имунната система . Смята се, че към 70 000 дами са получили имплантите, от почти 400 000 дами, които са имали гръдни импланти във Франция .

Забраната е " защитна мярка ", взета поради " рядката, само че сериозна заплаха " от имплантите , се споделя в изказване на Националната организация за медикаменти и здравни артикули (ANSM).

Тя оповестява, че са регистрирани 59 случая на рак измежду френски носители на импланти, от които трима са починали .

" Колкото повече имплантът е текстуриран и недодялан , толкоз по-голям е рискът от BIA-ALCL (анапластичен огромен клетъчен лимфом) ".

ANSM декларира, че отбелязва " доста нарастване в случаите на анапластичен огромен клетъчен лимфом, свързани с носенето на гръдни импланти от 2011 година "

" Нямаме научно пояснение за развиването на ALCL, всичко, което имаме, са наблюдения, " разяснява Тиери Томас, заместник-директор на организацията за здравни устройства, на конференция.

ANSM не предлага на дамите, които са с имплантите, да бъдат подложени на интервенция за премахване, заради " рядкостта на риска ".

Учредителят на френска компания, за която е открито, че е употребявал ексцентрични силиконови гелове в имплантите умря в четвъртък. Жан-Клод Мас, създател на Poly Implant Prothese (PIP), бе на 79 години, разяснява неговият юрист.

PIP основава известна марка импланти, която се цялостни с на ниска цена силиконов гел от промишлен клас, а не от медицински силикон , което води до скъсване на имплантите. PIP е изнасяла 80% от имплантите си, преди компанията да бъде затворена .

Скандалът визира към 300 000 дами в 65 страни , в това число Франция, Англия, Германия, Холандия , Венецуела и Бразилия.

През 2013 година , шефът на френската компания, която продаваше дефектни силиконови гръдни импланти из целия свят, бе наказан на четири години затвор за машинация .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР