Франция е била уведомена за появата на новия коронавирус в

...
Франция е била уведомена за появата на новия коронавирус в
Коментари Харесай

Франция е била уведомена за появата на новия коронавирус чак на 31 декември

Франция е била известена за появяването на новия ковид в Китай чак на 31 декември, съобщи през днешния ден френското министерство на външните работи в официално съобщение, представено от Франс прес.

То отхвърли медийна обява, че посланикът на Франция в Пекин е предизвестил персонално президента Еманюел Макрон по-рано същия месец.

Сатиричният седмичник " Канар аншене " написа в последния си брой, излязъл през днешния ден, че Ке д`Орсе и Елисейският замък са получили още през декември " тревожни информации, на които не са обърнали никакво внимание ". Според изданието френският дипломат в Китай Лоран Били е предизвестил външния министър Жан-Ив Льо Дриан и президента Еманюел Макрон, че е било обявено за рисков вирус в Ухан, предава Българска телеграфна агенция.

Френското министерство на външните работи увери, че информацията му е била предадена от консула на Франция в Ухан и че с Макрон не е било говорено непосредствено по въпроса нито един път.

Китайските управляващи оповестиха на 5 януари за 59 инфектирани, седем от които в тежко положение - данни, които надалеч не бяха тревожни, означиха от Ке д`Орсе.

Оттогава посолството на Франция в Пекин и генералното консулство в Ухан са обсъждали постоянно с министерството на външните работи в Париж развиването на обстановката с вируса в централния китайски град.

На 23 януари Китай заяви за 614 инфектирани, 17 от които са умряли, и сложи Ухан под карантина, припомниха от Ке д`Орсе. Френското външно министерство добави, че е реагирало неотложно и е провело доста бързо, още от 30 януари, евакуирането на жителите на страната от китайския град. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР