Франсоаз Бетанкур Мейерс, наследница на L'Oreal и най-богатата жена в

...
Франсоаз Бетанкур Мейерс, наследница на L'Oreal и най-богатата жена в
Коментари Харесай

L`Oreal направи Франсоаз Майерс първата жена с богатство над €90 млрд.

Франсоаз Бетанкур Мейерс, наследница на L'Oreal и най-богатата жена в света, стана първата жена, която има благосъстояние от над 90 милиарда евро.   Това демонстрира Индексът на милиардерите на Bloomberg, представен от Euronews.   Тя е класирана на 12-то място в листата на най-богатите хора в света, изпреварвайки Мукеш Амбани и изоставайки от Карлос Слим, който наскоро стана първият човек от Латинска Америка, минал границата от 90 милиарда евро.

  Мaйерс доближи до галактическата стойност на положението си след като  акциите на L'Oréal - козметичната империя, учредена от нейния дядо, доближиха рекордно високи стойности, нараствайки с 35% през 2023 година

Пазарът на козметични артикули претърпява мощно възобновяване след пика на пандемията и се чака да доближи почти 524 милиарда евро до 2027 година с плануван годишен растеж от 6%.   През 2022 година L'Oréal заяви, че Майерс и фамилията ѝ имат над 34% от акциите на компанията. Според най-голямата козметична компания в света продажбите през същата година са надхвърлили 38 милиарда евро. 

  По-рано тази година френската козметична компания закупи австралийската марка Aesop в договорка на стойност 2,3 милиарда евро - най-голямата покупка на марка, осъществявана в миналото от L'Oreal.    Предишното й най-голямо придобиване беше покупката на YSL Beauté за 1,5 милиарда евро през 2008 година, съгласно данни на Dealogic. L'Oréal има необятен набор от марки - от Giorgio Armani до Maybelline и Yves Saint Laurent.

  Въпреки това ново рекордно благосъстояние, положението на Майерс е доста по-малко от това на Бернар Арно, който управлява LVMH, най-големия производител на първокласни артикули в света.    Той е вторият най-богат човек в света след Илон Мъск със положение от 162 милиарда евро.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР