Франческо Баная триумфира в надпреварата за Гран При на Испания

...
Франческо Баная триумфира в надпреварата за Гран При на Испания
Коментари Харесай

Баная: Този уикенд демонстрирахме най-големия ни прогрес

Франческо Баная победи в конкуренцията за Гран При на Испания и затвори устите на своите критици, които след двете следващи рухвания на италианеца в Аржентина и Съединени американски щати още веднъж започнаха да се съмняват в неговата психическа устойчивост.

Триумфът на международния първенец на „ Херес “ пристигна макар сложното началото на уикенда за италианеца. В петъчните тренировки той даде едвам 13-тото най-хубаво време и трябваше да минава през първата фаза на квалификацията.
 Баная излъга Биндър и победи в Гран При на Испания Баная излъга Биндър и победи в Гран При на Испания
Той обаче се оправи с това начинание по съвършен метод, след което се класира на петата позиция на стартовата решетка. Във вчерашния спринт водачът на Дукати приключи втори, само че през днешния ден съумя да се пребори с Брад Биндър, с цел да запише втората си поредна победа в Гран При на Испания.

„ Много съм благополучен, в действителност. Прогресът, който демонстрирахме този уикенд е най-хубавият ни. В петък бях в неволя, защото нямах никакво чувство в предницата. Вчера нещата бяха по-добре, само че през днешния ден беше необикновено.

„ Отборът ми ми даде страховит мотор. Вчера гледах другите мотори и видях нещо, което през днешния ден пробвахме и беше съвършено. Справихме се отлично с износването на гумите и най-сетне спечелихме в сложни условия. След двете следващи нули се чудех дали това е допустимо, а през днешния ден приключих, освен това първи. Искам да благодаря на моя тим, който свърши страхотна работа “, сподели Баная след финала.
 Пълно класиране при водачите в MotoGP след Гран При на Испания Пълно класиране при водачите в MotoGP след Гран При на Испания
След триумфа си на „ Херес “ Баная си върна първото място в генералното класиране в MotoGP, в което с 87 точки той води с 22 пункта Марко Бедзеки (VR46 Дукати). Битката за международната купа в кралския клас продължава след две седмици с Гран При на Франция на пистата „ Бугати “ край Льо Ман.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР