Франческо Баная ще може да си гарантира своята първа световна

...
Франческо Баная ще може да си гарантира своята първа световна
Коментари Харесай

Как Баная може да спечели титлата в MotoGP тази неделя?

Франческо Баная ще може да си подсигурява своята първа международна купа в MotoGP още тази неделя по време на конкуренцията за Гран При на Малайзия на пистата „ Сепанг “.

За задачата водачът на Дукати ще би трябвало да завоюва с най-малко 11 точки повече от настоящия притежател на купата Фабио Куартараро, защото сега разликата сред двамата е 14 пункта. Това значи, че италианецът ще гони наложително влизане в топ 5 тази неделя.
 Хорхе Лоренцо за сезон 2022: Най-доброто Дукати против най-слабата Ямаха Хорхе Лоренцо за сезон 2022: Най-доброто Дукати против най-слабата Ямаха
Баная може да си разреши да си тръгне от Куала Лумпур с преднина от 25 точки, колкото ще се дадат на победитял във Валенсия, и отново да бъде първенец, защото досега през годината той има цели шест победи, против единствено три за Куартараро. Това значи, че в случай че двамата завършат с идентичен брой точки, то купата ще бъде за Баная поради множеството му победи.
 Алекс Ринс победи в Австралия, Баная със сериозен удар против Куартараро в борбата за купата Алекс Ринс победи в Австралия, Баная със сериозен удар против Куартараро в борбата за купата
Освен с Куартараро в Малайзия Баная ще би трябвало да се преценява още с Алейш Еспаргаро и Енеа Бастинини, които изостават със надлежно 27 и 42 точки от звездата на Дукати. Простите сметки демонстрират, че той може да си разреши да загуби неповече от две точки по отношение на Еспаргаро, а в случай че влезе в топ 5, то Бастианини ще бъде отстранен от борбата за купата.
 Пълно класиране при водачите в MotoGP след Гран При на Австралия Пълно класиране при водачите в MotoGP след Гран При на Австралия
Ето и всички разновидности Франческо Баная да стане международен първенец в MotoGP още в Гран При на Малайзия тази неделя:

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР