Фотоизложба със снимки на петима фотографи от антиправителствените протести, започнали

...
Фотоизложба със снимки на петима фотографи от антиправителствените протести, започнали
Коментари Харесай

Бабикян и Хаджигенов канят на изложба със снимки от протестите |

Фотоизложба със фотоси на петима фотографи от антиправителствените митинги, почнали преди година, провеждат претендентите за депутати Арман Бабикян и Николай Хаджигенов. 

Снимките на Тихомира Методиева – Тихич, Калоян Канев, Теодор Ангелов, Соломон (Мони) Франсес и Евгени Димитров, запечатали тези паметни 116 дни, демонстрират някои от лицата и събитията, събудили жителите, оповестяват от Отровното трио. 

Те канят от 12 до 15 часа до фонтана пред Президенството, " където всеки ден искахме възобновяване на демокрацията,  законността и справедливостта в България ". Часът и мястото не са инцидентни, твърдят Бабикян и Хаджигенов.

Каним всички, които участваха и които не участваха в митингите от лятото на 2020-та. Без партийни речи и без искания, желаеме да се съберем на същото място, с цел да са сигурни, че в случай че се наложи, можем да излезем още веднъж, твърдят още те. 

Служебният министър на културата Велислав Минеков пък кани на протест пред президентството от 19 часа във връзка навършващата се годишнина от началото на антиправителствените митинги през 2020 г. 

Той изпрати писмо-покана до медиите още на 30 юни, с което прикани хората   да отпразнуват дружно " съединението, което направи силата ". 

Ето и цялостният текст на писмото:

Здравейте, измина една година, откогато стартираха митингите ни против мафията, която си имаше страна. 116 дни, които разсъниха гнева на българите във всяка точка на света. 12 месеца, в които неистовата ни фантазия за нормалност изпълваше площадите и улиците из цяла България. 

365 дни, в които продължаваше борбата ни за връщане на държавността, нормалността и компетентността във всички сфери. Битка, подкрепена от всички - от безработния, през завърналите се от чужбина съумели и кадърни младежи до президента на България. 

8 760 часа, изпълнени с доказателства, че гражданското общество не е единствено куха фраза, а действителността, която заслужаваме – ние, децата ни и нашите внуци.

Нека се съберем на 9 юли от 19 часа пред Президентството, с цел да отпразнуваме съединението, което направи силата.

И да си напомним, че не би трябвало да губим нито секунда повече в взаимни отстъпки – с страната, с бъдещето и със съвестта си. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР