Фотоизложба под наслов Йордан Йовков – живот в словото“ ще

...
Фотоизложба под наслов Йордан Йовков – живот в словото“ ще
Коментари Харесай

Изложба Йордан Йовков - живот в словото откриват в Добрич

Фотоизложба под наслов „ Йордан Йовков – живот в словото “ ще бъде открита през днешния ден в 17.30 ч. в Дома-паметник „ Йордан Йовков в Добрич.

Експозицията е отдадена на 80 години от гибелта на писателя хуманист. В 20 фотодокументални табла се слага акцент върху знаците и местата на паметта за Йовков.

Изложбата цели да показа безсмъртието на Йовковото име и неговото литературно завещание. Подтекстово е подложен въпросът по какъв начин ние, наследниците, пазим това завещание, разясни доктор Кремена Митева, основен организатор в Дома-паметник „ Й. Йовков “.

Посетителите ще видят непоказвани места и знаци на паметта за класика на българската литература, истински документи, експонати, свързани с претворяване на Йовкови произведения в театъра и киното. Ще бъдат показани и траурни телеграми и ленти, некролози,  както и специфични издания, свързани с кончината на създателя на „ Вечери в Антимовския хан “, „ Старопланински митове “ и „ Чифликът край границата “. Изложбата е осъществена с поддръжката на Министерството на културата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР