Фотоизложба по повод 100 години от рождението на актьора Петър

...
Фотоизложба по повод 100 години от рождението на актьора Петър
Коментари Харесай

Месец на Петър Слабаков в НАТФИЗ по случай 100 години от рождението му

Фотоизложба във връзка 100 години от рождението на артиста Петър Слабаков ще бъде подредена във фоайето на Б постройка на НАТФИЗ. Експозицията ще бъде открита на 5 януари, а самодейността за основаването й е на режисьора Андрей Слабаков, наследник на артиста. Това е последното от поредност събития, отбелязващи рождението на Петър Слабаков, оповестяват от НАТФИЗ.



Куратор на изложбата е Биляна Николова. Веднага след формалното разкриване всички посетители ще имат опция да видят документалния филм от 2003 година „ Баща ми “ на режисьора Андрей Слабаков.

От екипа означават, че месец януари ще бъде отдаден на Петър Слабаков и всеки вторник в аулата на НАТФИЗ, студенти, преподаватели и посетители ще могат да гледат по един игрален филм с огромния артист в основната роля. 



На 9 януари ще бъде прожекцията на „ Щурец в ухото “, реж. Георги Стоянов, 1976, (Петър Слабаков е в ролята на Георги Черния).

За 16 януари е плануван филмът „ Илюзия “, реж. Людмил Стайков, 1980, (Петър Слабаков е в ролята на Данил).

В програмата за 23 януари е „ Здрачаване “, реж. Никола Минчев, 1976 (премиера 1989 г.), (Петър Слабаков е в ролята на Николай Манев – Папи), а на 30 януари ще бъде прожектиран „ Златната река “, реж. Иванка Гръбчева, 1983, (Петър Слабаков е в ролята на Сладкият).

Входът е свободен за всички искащи, осведомят уредниците.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР