Фосили на 120 000 до 140 000 години, открити в

...
Фосили на 120 000 до 140 000 години, открити в
Коментари Харесай

Откриха непознат вид древен човек

Фосили на 120 000 до 140 000 години, открити в израелска каменоломна, са от клон на човешкото родословие, оповестиха международните осведомителни организации. Антрополози проучиха части от череп, долна челюст и зъб, открити в Нешер Рамла през 2010 година Те ги съпоставиха със стотици фосили, намирани в разнообразни региони на света.

Резултатите демонстрират, че фосилите евентуално са от хоминини, близки до неандерталците, със сходна форма на долната челюст и огромни зъби. Приликите са задоволително, с цел да бъде обвързвана групата с други популации, обитавали израелски пещери преди към 400 000 години.

" Зъбите имат някои неповторими черти, които ни дават опция да създадем връзка сред тези популации ", сподели антроположката Рахел Сариг от Телавивския университет.

Групата евентуално е живяла в региона преди 400 000 до 100 000 години. От предходни проучвания е известно, че Хомо сапиенс също е живял по това време в региона, предава Българска телеграфна агенция. 

Много експерти мислят, че с идването на Хомо сапиенс в Европа е почнал упадъкът на неандерталците. В Близкия изток обаче това не е било по този начин. Там те са съжителствали доста време, евентуално десетки хиляди години.

" Фосилите от Нешер Рамла наподобяват междинни, евентуално прародители на неандерталците ", сподели Ерик Делсън от колежа Леман в Ню Йорк, който не е взел участие в проучването.

Резултатите от проучването са оповестени в сп. " Сайънс ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР