Формула 1 се завръща тази седмица на пистата Имола за

...
Формула 1 се завръща тази седмица на пистата Имола за
Коментари Харесай

Хладно време и известен шанс за дъжд очаква F1 на Имола

Формула 1 се завръща тази седмица на пистата Имола за четвърти кръг от международния шампионат през сезон 2022 – Гран при на Емилия Романя. Хладно време чака Гран при тимовете в края на седмицата на трасето, чието публично име е Аутодромо Енцо е Дино Ферари. В петък температурите ще доближат най-много 13 градуса. Влажността ще е доста висока – до 98% – и тогава е най-вероятно да превали. В събота ще е по-топло – до 21 градуса, а в неделя – към 20. И през двата дни има късмет за леки превалявания, само че съгласно прогнозата те няма да са съществени.

От Пирели избраха да дават на тимовете гуми от видовете C2, C3 и C4 за уикенда на Имола, надлежно като хард, медиум и софт.

Същите видове бяха определени и предишния сезон, само че тази година смесите са разнообразни. Асфалтът на пистата е от 2011 година, тъй че е много абразивен.

„ Имола е писта от остарялата школа. Трасе-предизвикателство, където изпреварванията могат да са комплицирани, тъй като тук-там е много тясно. Стратегията евентуално ще е съсредоточена върху това да се заобикаля трафик “, уточни спортният шеф на Пирели Марио Изола.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР