Формацията на Кирил Петков и Асен Василев не просто излиза

...
Формацията на Кирил Петков и Асен Василев не просто излиза
Коментари Харесай

Слави беше нов Бойко, моделът на Петков и Василев е еволюция на протестърите |

Формацията на Кирил Петков и Асен Василев не просто излиза на второ място, а е единствената, която заплашва ГЕРБ. Виждаме резултат, непосредствен до това, което се случи на Има Такъв Народ преди този момент, разяснява социологът Андрей Райчев по бТВ данните от последното изследване на Галъп интернешенъл Болкан, през вчерашния ден. 

ГЕРБ е центристка партия, а центърът не може да бъде свален от крило. Революцията предходната година беше комбиниране на ляво и дясно - Слави не беше нито едно от двете, т.е. различен Бойко, а " Изправи се БГ! Ние идваме! " беше и ляво, и дясно, каквото държавно управление направи и Румен Радев. Така че моделът на Петков и Василев е еволюция на протестърите ", изясни още Райчев. 

Социологът счита, че политическият план на двамата някогашни служебни министри ще докара нови гласоподаватели до урните, само че ще вземе и от гласовете на други. Но половината от гласовете ги взимат от някого. На първо място

Слави имаше и има своите гласове, това са хората, които гласоподават " за Слави ". Към него обаче бяха прибавени други гласове на хора, които гласоподаваха срещу Бойко и искаха просто ГЕРБ да слезе от власт. Петков и Василев аплайват за тези гласове, тъй като те се отдръпнаха от Има Такъв Народ. Слави Трифонов не извърши поръчката на гласоподавателите да смени в ръководството Бойко Борисов. Победи го с гласовете от чужбина, само че не използва мандата. Избирателите просто желаеха да гледат различен филм, изясни Райчев. 

Според него претендентът на ГЕРБ за идните президентски избори ще бъде ново лице. Ще извадят младеж, тъй като от партията са наясно, че борбата към този момент е извоювана от настоящия държавен глава Румен Радев. 

ГЕРБ е незабикоолим фактор, слагането на червени линии " няма да преговаряме с този или оня ", е неточност. Движение за права и свободи също не трябва да бъде изолирана от политическия живот у нас, безапелационен бе Райчев. По думите му ГЕРБ доста наподобява на Българска социалистическа партия след 10 ноември, не могат да свикнат, че са една от многото партии. Трябва да изоставят възприятието си за уникалност, с цел да могат да вземат участие в коалиция, сподели още Райчев. 

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР