Ford ще замени задните камери при ново изтегляне, ще вземе такса от $270 милиона

...
От Дейвид ШепардсънВАШИНГТОН (Ройтерс) - Ford Motor заяви в петък,
Коментари Харесай

От Дейвид Шепардсън

ВАШИНГТОН (Ройтерс) - Ford Motor заяви в петък, че ще изтегли 169 000 автомобила в САЩ, за да замени камерите за задно виждане и актуализира софтуера и взима такса от 270 милиона долара за справяне с обратното извикване.

Това беше последното от поредица от изтегляния за изтегляния, свързани със задна камера, от номер 2 автомобилен производител в САЩ през последните години.

Автомобилният производител от Детройт през май обяви изтегляне на 422 000 превозни средства в Съединените щати, тъй като дисплеят на камерата за обратно виждане може да се повреди след по-ранно изтегляне на камера през януари на 462 000 превозни средства по целия свят. Много превозни средства са били изтегляни многократно поради един и същ проблем.

Националната администрация за безопасност на движението по пътищата каза, че загубата на изображение от камерата за обратно виждане може да намали видимостта отзад на водача, увеличавайки риска от катастрофа.

Ford каза в петък, че ще замени камерата за задно виждане и ще актуализира софтуера в някои превозни средства Explorer и Aviator от 2020-2023 г., автомобили Corsair от 2020-2022 г., микробуси Transit от 2022-2023 г., превозни средства Navigator от 2018-2021 г. и автомобили Bronco от 2021 г.

Ford заяви в документ до Комисията за ценни книжа и борси, че общата цена на подмяната на камерите и актуализирането на софтуера се оценява на около 270 милиона долара.

Ford каза в последното си изтегляне има 3486 гаранционни доклада с предполагаеми повреди на задната камера и доклади за две леки катастрофи, но без наранявания.

От 2021 г. NHTSA разследва дали Ford е отложил изтеглянето през 2020 г. на 620 000 превозни средства поради проблем със задната камера и дали е изтеглен достатъчно превозни средства.

(Репортаж от Дейвид Шепардсън във Вашингтон Натан Гомес в Бенгалуру; Редактиране от Шилпи Маджумдар и Хауърд Голър)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР