FORD F-MAX - Камион на годината 2019 С приза Международен

...
FORD F-MAX - Камион на годината 2019 С приза Международен
Коментари Харесай

Наградите “Автомобилите за работа-2019” - победителите

FORD F-MAX - Камион на годината 2019
С наградата Международен камион на годината 2019 е отличен напълно новият влекач за международен превоз Ford F-MAX, чиято официална премиера беше на изложението IAA Nutzfahrzeuge през септември 2018 година в Хановер. Членовете на журито, които тестваха F-MAX, поставиха висока оценка на ефективната силова линия на новия влекач, включително на функционалностите Eco-Roll, ACC, системата за ръководство на двигателния тракт съгласно терена MAXCruise. 12,7-литровият редови 6-цилиндров дизелов мотор Ecotorq Евро 6 с мощ 500 к.с. е разработка на Ford Trucks и работи в отличен синхрон с 12-степенната автоматизирана скоростна кутия ZF Traxon. Журналистите от международното жури бяха впечатлени от комфорта и удобството на напълно новата кабина, предопределена за превоз на дълги дистанции. Тя е с широчина 2,5 м, с равен под, а вътрешната й височина е 2,16 м. Положителна оценка получи и интелигентната софтуерна платформа ConnectTruck, която разрешава отдалечена диагностика на автомобила, дистанционен ъпдейт на софтуера и консолидиране със системи за ръководство на парка.

Статуетката и плакета получават Виктор Вилку, общоприет управител за Ford Trucks в Булавто АД - формален вносител на марката за България, и Селим Язъджъ, управляващ шеф на Ford Trucks за Източна Европа и Балканите.

MAN TGM aFAS - Награда Иновация при камионите за 2019
MAN Truck & Bus завоюва новоучредената награда Truck Innovation Award за 2019 година с автономния си система aFAS, построена въз основата на камион MAN TGM 18.340, който се движи без водач и е предопределен за обезопасяване на дейности по автомагистрали. aFAS автоматично следва на заложена отдалеченост друг камион, който е зает с работа по поддръжката на автомагистралите в аварийната или в най-лявата лента. Двете транспортни средства споделят с радиовръзка. Във втория обезопасяващ камион по време на мобилни дейности по магистралата общоприетоо има лидер, който е изложен на риск при удар откъм гърба. Членовете на интернационалното жури се запознаха с плана aFAS и наблюдаваха на живо работата на обезопасяващия камион, който предлага най-високото равнище 4 на автономно ръководство. Те оцениха високото равнище на сигурност и използването на общоприети съставни елементи в проекта, както и обстоятелството, че това е първият автономен камион по обществените пътища на Европа.

Статуетката и плакетът се връчват на Владислав Атанасов, изпълнителен директор на МВБ Трак енд Бъс България АД - официален вносител на продуктите на MAN Truck & Bus за България.

За журито International Truck of the Year (ITOY)
Наградата Международен камион на годината (International Truck of the Year) се присъжда всяка година от 1976 година до момента. В журито ITOY членуват 23 публицисти от специализирани издания от 23 страни от Европа, включително Русия и Турция, както и 7 асоциирани членове от останалата част на света. Българският представител в журито е Снежина Баджева.

Partner, Berlingo, Combo - Ван на годината 2019
Peugeot Partner, Citroen Berlingo и Opel Combo бяха отличени с премията International Van of the Year (IVOTY) 2019. Трите компактни вана споделят общата олекотена платформа на Groupe PSA - EMP2. Триото е резултат от взаимната работа на трите марки - Peugeot, Citroen и Opel / Vauxhall.
Новите модели се открояват с високо ниво на съоръжение и комфорт. Според международното жури триото е най-значимата за развиването на компактните ванове разработка през годината, а също така трите автомобила са и доста добре готови за бъдещето. Вановете се оферират в две дължини с товарен размер от 3,8 до 4,4 куб. м и товароносимост до 1000 кг. Бензиновите версии са с турбиниран мотор със 110 или 130 к.с. Предлага се и новият 1,5-литров турбодизел на Groupe PSA с работен размер 1,5 л и мощност 75, 102 и 130 к.с.
Голямата оригиналност за сегмента е образната система Surround Rear View, даваща действителна картина за това, което става към автомобила. Системата за предупреждение при претоварване пък повишава и сигурността.


Статуетките и плакетите получават представители на София Франс Ауто, Автомотор Корпорация и Опел България.

За журито International Van of the Year (IVOTY)
Призът Международен ван на годината е присъден за пръв път през 1991 година В журито International Van of the Year (IVOTY), което дава наградата всяка година, в момента членуват 25 публицисти от 25 страни от Европа, Русия и Турция. България е представена в журито от Лъчезар Апостолов.

Mercedes-Benz Citaro Hybrid - Автобус на годината 2019
Mercedes-Benz Citaro Hybrid е Автобус на годината 2019. Иновативният градски модел събра най-много точки от гласовете на международното жури след тест в реални условия и при оспорваната конкуренция на два електрически рейса. Citaro Hybrid, представен през 2017 година, съчетава високо качество на материалите, направата и сглобката, комфорт и ергономия, високо ниво на съоръжение със съвременни системи за сигурност и сигурност, ефективност и екологичност. Автобусът е олекотен със 156 кг. Снабден е с дизелов двигател, а в силовата линия е вграден електрически модул (електродвигател-генератор) с мощ 14 кВт и оптимален въртящ миг от 220 Нм. В различните си режими на работа модулът подпомага и разтоварва дизеловия двигател или зарежда блок от ултракондензатори с сила, която се използва за зареждане на допълнителните системи в рейса. Чрез хибридното задвижване потреблението на гориво се понижава с до 8,5%.

Статуетка и плакет получава Александър Бабанин, изпълнителен шеф и член на Борда на шефовете на Силвър Стар Моторс, общоприет представител на Mercedes- Benz за България.

За журито International Bus and Coach of the Year (IB&COY)
За пръв път премията Автобус на годината е присъдена през 1989 г. Победителят се дефинира след паралелен пътен тест на претендентите. В нечетна година пробата е за туристически автобуси и премията е Coach of the Year, а в четни - за градски и купата е Bus of the Year. Журито e от 23 журналисти от 23 европейски страни, а българският представител в него е Лъчезар Апостолов.

Награди за нововъведения при ремаркетата
През 2018 година интернационалното жури Trailer Innovation присъди награди в седем категории, като две от тях са показани на гала-вечерта Автомобили за работа 2019. В категория Концепция премията е за немския производител Kögel. Novum е най- новото поколение артикули на компанията, което залага на нова рама и нови надстройки при другите модели полуремаркета с марката Kögel - Cargo, Mega и Light. Нововъведенията при Novum осигуряват стабилност на структурата, опростено товарене и разтоварване, увеличена товароносимост и опция за по- висока индивидуализация. Заварената рама в този момент е по-стабилна и устойчива на усукване, а профилните трегери повишават общата товароносимост.
При компонентите за ремаркета и полуремаркета с премията Trailer Innovation бе отличен френският производител на хладилни ремаркета и надстройки Lamberet за иновативната преградна стена Ergowall. Със сгъваемата, лека и устойчива на удари преграда товарното пространство на хладилното ремарке може да бъде разделено елементарно на зони с различна температура.


Плакети получават Денко Атанасов, управител на Унитрейлър - представител на Kögel за България, и Александър Младенов, търговски шеф на ФригоС, официален вносител на Lamberet за България.

За журито Trailer innovation (TI)
За пръв път награди за нововъведения при ремаркетата се присъждат и връчват през 2002 година Идеята е да се отдаде заслуженото на постиженията и нововъведенията в бранша на ремаркетата и надстройките. В журито, присъждащо премиите, членуват 16 журналисти от 15 европейски страни. България е показана от Снежина Баджева.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР