Фондове ще има въпреки широкия слух, че няма да има

...
Фондове ще има въпреки широкия слух, че няма да има
Коментари Харесай

Андрей Новаков: В тази криза държавата трябва да е на мястото си и да подкрепя най-нуждаещите се

Фондове ще има макар необятния слух, че няма да има европейско финансиране. България не просто резервира, само че и усилва това финансиране. Определят се разпоредбите и за прекъсване на фондовете, изготвят се всички условия за бенефициентите. Това съобщи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия.

"Щом България има достъп до това финансиране, значи има потребност от него. Не бих отишъл в прекаленост да кажа, че ние сме най-зле и най-нуждаещи се ", разяснява той във връзка желаните пари за Северозападна България.

Новаков сподели, че България получи заслужен дял от евробюджета, от който би трябвало да се възползва. По думите му средствата, от които страната ни може да се възползва, са 11,5 милиарда евро. Сред тях ще има пари за обучение, обществени обекти, екология, ВиК.

"Парите за подпомогане на хората, изключително в тази рецесия, няма да бъдат спирани ", увери евродепутатът.

означи, че се злоупотребява с правото да има въздействие върху подбора на планове - всеки, който не е утвърден, може да стопира даден план като апелира избора.

"България е измежду страните, които имат по-ниско равнище от междинното за злоупотреби ", акцентира той, базирайки се на данни на ОЛАФ.

сподели, че Полша и Унгария би трябвало да решат бързо спора, с цел да не се стопира европейският бюджет. Парите за справяне с рецесията обаче няма да се изгубят. Евродепутатът твърди, че ще има покриване на разноските, направени все още за COVID-19.

По отношение на рецензиите на президента Румен Радев Новаков сподели:

"Мисля, че бюджетът е изработен какъвто би трябвало. Да, може би е по-ляв, само че хората имат потребност от него. Държавата би трябвало да си е на мястото и да поддържа обилно най-нуждаещите се ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР