Фондацията на фотографската академия BECA представя още една изложба от

...
Фондацията на фотографската академия BECA представя още една изложба от
Коментари Харесай

Фотографската изложба Магнолии обръща погледа към младите жени и тяхното израстване

Фондацията на фотографската академия BECA показва още една галерия от серията дебюти на млади фотографи - “Магнолии ” на Валентина Владимирова. Събитието е част от дълготрайната самодейност на Фондацията да поддържа развиването на надарени фотографи и да предизвиква тяхната креативна и професионална реализация.

" Магнолии " обръща погледа на публиката към живота на младите дами. Изложбата се стреми да открои нюанси от комплицирания развой на тяхното израстване и самоосъзнаване.



Магнолиите са измежду най-ранните цъфтящи растения появили се на Земята. Константа през вековете за голям брой генерации и култури, техните цветове постоянно са определяни като знак на женствеността. В Япония магнолиите са метафора за дългоденствие, заради способността им да оцеляват в тежки метеорологични условия. Още повече в Източната философия се счита, че магнолията задейства излекуване в човешката душа и реализира връзка сред сърцето и висшия разсъдък.

„ Черно-белите фрагменти дават опция на феновете да се потопят в интимния свят на женското израстване и да премислят смисъла на хубостта, свободата и достолепието. Валентина Владимирова споделя своята история през обектива като съчетава интереса си към човешката същина и логиката на психиката със мощ на образния роман. ", споделят от BECA.

Официалното ще бъде на 8 март от 19:00 ч. в бар " Синтензис " (бул. Васил Левски 57), където младата авторка ще опише повече за своя план.

`Валентина

Коя е Валентина Владимирова

27-годишната Валентина Владимирова е документален фотограф с бакалавърска и магистърска степен по логика на психиката.

Тя израства в София като дете на дърворезбар и физик. Детството ѝ е обвързвано с отношение към изкуствата и традициите. Спомня си, че точно любознанието ѝ към света я среща с фотографските книги, които имат качеството да приближат фена до непознати картини и събития. Още тогава фотографията се трансформира в нейна неосъзната цел и пристрастеност, описват от BECA.

Основна роля в живота ѝ обаче заема ползата към човешката същина. Това я води към висше обучение в региона на логиката на психиката. Тези години Валентина посвещава на себевглеждане и проучване на човешки истории, само че постоянно търси подобаващия метод и език за презентацията им. Тогава тя се обръща към силата на образния дискурс и записва курс по документална снимка в. Впоследствие приключва и " Мастър програмата " по снимка в BECA.

Предстоящата галерия „ МАГНОЛИИ “ е част от дълготрайната самодейност на Фондацията BECA Foundation да поддържа креативната реализация на дебютни изложения на млади фотографи. Проектът се осъществя с финансовата поддръжка на Национален фонд „ Култура “, стратегия „ Дебюти “.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР