Евровизия започна с първия полуфинал във вторник вечерта в Малмьо,

...
Евровизия започна с първия полуфинал във вторник вечерта в Малмьо,
Коментари Харесай

Евровизия започна с протест в подкрепа за Палестина въпреки забраната

" Евровизия " стартира с първия полуфинал във вторник вечерта в Малмьо, Швеция и макар че уредниците тази година се пробват да подчертават, че състезанието за ария е аполитичен, те не съумяха да избягат от тегнещата сянка на войната в Газа.

Първият полуфинал беше открит с осъществяване от някогашни участници на " Евровизия ". Сред тях и представителят на Швеция от 2011 година Ерик Сааде, който употребява платформата на едно от най-гледаните телевизионни събития в света, с цел да изрази поддръжката си за Палестина.

Сааде се появи с кефие- характерен черно-бял шал, който се счита за знак в поддръжка на палестинската идея. На митингите против войната в Газа по света голям брой хора постоянно носят кефии, с цел да призоват за преустановяване на спора.

Символичният митинг на изпълнителя обаче е срещу строгите правила, които Европейският съюз за радио и телевизия (EBU) наложи. Всички палестински флагове и пропалестински знаци по време на шоуто са неразрешени - мярката е в действие още от предишни години.

wore a kuffiyeh around his wrist at and the level of hate directed at him now is insane!

This world in a nutshell: Israel can murder 40,000 Palestinians, and yet being allowed to whitewash its crimes.

But, oppose genocide and you`re attacked!

Eric
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР