Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс обяви, че ще даде

...
Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс обяви, че ще даде
Коментари Харесай

Фондацията Гейтс ще даде още 250 милиона долара за борба с коронавируса

Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс разгласи, че ще даде още 250 милиона $ за интернационалната акция за битка с коронавирусната пандемия, съобщи Франс прес.

Част от тези средства са предопределение за разпространяването на ваксини в Субсахарска Африка и Южна Азия.

" Имаме нови лекарства и повече евентуални ваксини, в сравнение с се очакваше за началото на годината ", съобщи Бил Гейтс. " Но тези нововъведения няма да спасят животи, в случай че не бъдат разпределени по света ", акцентира той.

Финансирането е един от главните проблеми в Африка, където се намират някои от най-бедните страни в света. Континентът си слага за цел да имунизира 3 на 100 от африканците до март следващата година и 20 на 100 до края на идната година, сподели в края на ноември районната директорка на Световната здравна организация (СЗО) Матшидисо Моети.

Цената за имунизирането на живеещите в Африка се прави оценка на 5,7 милиарда $, с спомагателни разноски от 15 до 20 на 100 за доставката, иглите и спринцовките, съгласно СЗО. От 47-те страни в африканския района на СЗО " единствено към една четвърт имат съответни проекти за ресурсите и финансирането ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР