Фондация Спорт в България дава премия на талантливата шахматистка Нургюл

...
Фондация Спорт в България дава премия на талантливата шахматистка Нургюл
Коментари Харесай

Фондация Спорт в България“ дава 10 000 лв. премия на Нургюл Салимова

Фондация " Спорт в България " дава награда на надарената шахматистка Нургюл Салимова, която игра ослепително на финала по време на Световната купа в Баку. Паричната премия в размер на 10 000 лева се превежда по персонална самодейност на бизнесмените и меценати Мило Борисов и Роси МакКий, които са учредители на фондацията.

" По този метод засвидетелстваме уважението си към достойното показване на младата българска вяра в шахмата, както и към нейния треньор. Таланти като Нургюл дават опция на подрастващите да намерят своя образец за подражателство и ги стимулират да се занимават със спорт във всички негови проявления ", съобщи Мило Борисов.

Фондация " Спорт в България " е основана в социална изгода и набраните от нея средства са предопределени за подкрепяне на спортни клубове, самостоятелни професионални спортисти, както и на аматьорския спорт.

" Сред нашите съществени цели е да оказваме помощ на надарените спортисти да развият своя капацитет. Фондацията ще продължи да поддържа Нургюл по пътя й към нови спортни върхове, тъй като грижата за младите български спортисти е основата, върху която се построяват триумфите ", добави Роси МакКий. Заедно с паричната награда, Нургюл и нейният треньор Живко Жеков получават и специфични плакети от Фондацията.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР