Фондация София - европейска столица на спорта продължава поредицата от

...
Фондация София - европейска столица на спорта продължава поредицата от
Коментари Харесай

София - евростолица на спорта обединява инициативи за доброто бъдеще на Витоша

Фондация " София - европейска столица на спорта " продължава поредицата от среща за съгласуване на ограниченията, които да създадат Витоша по-привлекателна и налична за туризъм, отдих и спорт. Няколко начинания събраха в Информационния център на бул. " Михай Еминеску " показали на организации, обявили напоследък хрумвания и планове за положителното бъдеще на планината посредством рехабилитация и възобновяване на туристическа инфраструктура.

На срещата участваха доктор инж. Анна Петракиева - шеф на Природен парк " Витоша ", Емил Нешев - шеф на Планинска избавителна работа, доцент доктор Румен Драганов - вр.и.д. изпълнителен секретар на Български туристически съюз, Петко Тотев - ръководител на Българска федерация катерене и алпинизъм, Дойчин Боянов - учител в НСА, планинар и основател на план " Един ден на Витоша ", Аспарух Мачирски - дълготраен уредник на ски-училища и детски лагери измежду природата, Асен Величков - създател на самодейност Balcanic - метод на живот за пътешественици и други

Зам.-председателят на Фондация " София - европейска столица на спорта " Анатоли Илиев срещна присъстващите с главните цели на самодейността. Веднага по-късно Асен Величков, Лаура Славов и Мартин Граховски от " Балканик " показаха своята Презентация за плана за визуализация на направления с къси атрактивни видеа и колекционерски паспорт.

" Паралелно с визуализацията са нужни чисто на практика ограничения, не трябва да се подценява и поддръжката на инфраструктурата, добре е малко познатите и непознатите направления да стават все по-популярни ", сподели Анна Петракиева от Политическа партия " Витоша ". Според Аспарух Мачирски доста е значимо напъните да се насочат към децата и учениците, да се направи по този начин, че те да опознават, обичат и опазват планината. " Витоша е най-посещаваната планина в България, само че за жал инфраструктурата е мощно компрометирана ", сподели още той.

" Всяка година Витоша се посещава от над 3 млн. души и за това инициирахме плана " Един ден на Витоша ", който към този момент трета година е много известен и потребен за това планината да е налична за всички. Много е значимо Витоша да се презентира в учебните заведения с повече информация към децата и младежите, с цел да могат те от дребни да я заобичат ", съобщи Дойчин Боянов. Той бе подсилен от Петко Тотев, най-много в потребността от запазване и развиване на инфраструктурата, поддръжката на пътеки и разпръскване на потока от туристи в нови и малко познати направления. Председателят на БФКА акцентира на значимостта от баланс сред индивида и природата.

" Приоритет на всеки следва да бъде сигурността и сигурността на хората в планината. Ежедневно се сблъскаме със случаи, когато това е подценявано. Планинската избавителна работа има на Витоша над 100 доброволци, подготвени сме по всякакъв начин да помогнем за това планината да стане по-достъпна и престоят там по-приятен и безвреден за хората ", сподели Емил Нешев, шеф на ПСС.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР