Фондация Надежда за малките и Фондация Зорница, Център за изкуство

...
Фондация Надежда за малките и Фондация Зорница, Център за изкуство
Коментари Харесай

Започна кампания за събиране на средства за изоставени деца

Фондация „ Надежда за дребните ” и Фондация " Зорница ", Център за изкуство стартира национална благотворителна акция " Дари любов ". Кампанията ще продължи до Коледа. Всяка година в България се изоставят 2000 деца, половината от тях са в София. Целта на акцията е да потърси помощ за тези деца.

Голяма част от постоянните донори са спрели да подаряват средства поради това, че някои изгубиха работата си. Доброволците бяха възпрепятствани да оказват помощ поради рестриктивните мерки в пандемията. Това сподели за БНР доктор Камелия Славчева, изпълнителен шеф на Фондация " Надежда за дребните ".

" Целта на акцията е да насочим вниманието към най-малките " невидими " деца и дружно да им помогнем . Надяваме се дарените средства, които ще съберем в интервала на акцията да са задоволителни, с цел да поемем всички потребности на тези изоставени деца и фамилии в риск, които не са малко ".

В предаването " Нощен небосвод " Петромир Кънчев, ръководител на Управителния съвет на Фондация „ Надежда за дребните ”, сподели, че 137 изоставени деца са признати за развъждане в семейство.

Според Кънчев " в 44-ото Народно заседание и компетентността, и фокуса по въпросите на децата са били извънредно ниски ".

" Беше признат закона за обществените услуги. Имаше промени в Закона за протекция на детето. Законът за обществените услуги беше извънредно значим за организации като нашата, защото ние сме обществена услуга, имаме лиценз, снабдител сме, имаме подписан контракт с общината . Обикновено тези услуги за деца са или в целите на страната, или на общините, само че тъй като те нямат потенциал да се грижат толкоз интензивно за съответната услуга, те я делегират на трето лице - неправителствена организация ".

Специално за акцията е основана песента " Дари любов ". Автор е Галина Иванова.

" Самата ария се роди много обратно във времето, само че същинският ѝ живот стартира преди 2 месеца ".

Хора с огромни сърца са тези, които отглеждат изоставени деца.

" Като създател се пробвам да оказа помощ с това което мога, само че при всички положения с изпълнителите по Великден ще отидем да посетим дечицата ", добави Галина Иванова. 

Певецът Рафаел, който е един от изпълнителите на песента " Дари любов ", сподели, че е извънредно мъчно да се реализира нещо толкоз същинско:

" Разбираме от ден на ден в живота, че единството прави силата ", акцентира той. 

На уеб страницата на Фондация „ Надежда за дребните ” можете да получите информация по какъв начин да дарите средства за поддръжка на изоставени деца.

Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР