Фондация Лъки Хънт и Община Девня стартираха акция за безплатна

...
Фондация Лъки Хънт и Община Девня стартираха акция за безплатна
Коментари Харесай

Дават по 10 лева за стимулиране кастрацията на бездомни животни

Фондация „ Лъки Хънт ” и Община Девня стартираха акция за безвъзмездна кастрация на домашни животни, за понижаване на популацията им. Всеки, който се включи в самодейността и докара за кастрация бездомно животно от територията на общината, ще получи премия от 10 лв. за помощта.

Акцията в Девня е планувана да се организира в границите на 3 дни - от 31 юли до 2 август в клиниката на „ Лъки Хънт ” в града. Освен кастрирани, домашните животни ще бъдат имунизирани против бяс, ще получат микрочип и ще им бъде  публикуван паспорт, с цел да могат да бъдат регистрарани  в общината, прецизират уредниците.

Те напомнят, че всеки притежател на домакински любим, без значение дали го отглежда в двор или апартамент, е задължен да го записва в общината, в която живее. „ Вече стартират всеобщи инспекции, за понижаване на популацията от бездомни животни, тъй като както знаете, те идват от някой безконтролен собственик, чието куче или коте е родило и той взема решение казуса, като ги изхвърли на улицата.

Животните не са отговорни за ориста, която имат. Виновни сме ние хората, за това дано променим ориста им ”, означават от неправителствената организация, която неотдавна пое грижите над всички кучетата от общинския подслон за безстопанствени животни във Варна.

„ Подкрепете тази наша взаимна акция и дано дадем образец, като сложим началото на смяната на Община Девня за един европейски град. Град, в който животните са обгрижени, нахранени и живеят в естетика с хората Нека покажем, че обичаме животните! ”, приканват още от организацията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР