Фондация “Борис Христов“, в партньорство с Министерство на младежта и

...
Фондация “Борис Христов“, в партньорство с Министерство на младежта и
Коментари Харесай

Община Пловдив е домакин на тридневен младежки фестивал “Спо...

Фондация “Борис Христов “, в партньорство с Министерство на младежта и спорта и Община Пловдив, осъществя план “Спорт против експанзия “. Инициативата се осъществя с финансовата поддръжка на Национална стратегия за осъществяване на юношески действия по чл.10а от Закона за хазарта за 2022 година към ММС.



Проектът е ориентиран към все по-актуалния въпрос в актуалния подтекст – стабилно понижаване на експанзията с фокус създаване на настройка за нулева приемливост към принуждение чрез активиране на цялата общественост в напъните за създаване на сигурна среда.

Целта на плана е да обвърже намаляването на експанзията със същевременен отговор на потребностите на младежите посредством намиране на поддръжка и основаване на възприятие за значителност в общността и групата. 



Дейностите, които се осъществят в осъществяване на плана, са провеждането на три фестивални дни в градовете Видин, Бургас и Пловдив и са създадени в отговор на следените отрицателни трендове във връзка с разнообразни форми на експанзия, зависимости и рисково държание измежду младежите. Целевите групи са  младежи на възраст 15-19 години, 20-24 години и 25-29 години. Всяка една от целевите групи има разнообразни потребности, което води до диверсификация на предварителни защити във връзка с експанзията.



Проектът цели полагане на основата на построяването на общностна настройка за смяна в разпознаването, предварителната защита и недопускането на форми на принуждение и тормоз посредством осъзнаване на личното държание и държанията на другите. 

Всички образования, мероприятия и концерт са с вход свободен за участниците и жителите на града. Преминалите образованието младежи и девойки ще бъдат сертифицирани за “Посланици на спорт против експанзия “.

Програма на фестивалните дни:

Обучения: 13.10.2022 и 14.10.2022 година - 2 модула.

Начален час: 11:00 часа

Място: хотел „ Рамада Пловдив Тримонциум ”, зала ПРОФ. АРХИТЕКТ ЙОЛОВ

 

Концерт и състезателен празник: 15.10.2022

Спортен празник:

Начален час 11:00 часа; място: площад „ Централен “

Концерт с присъединяване на:  • МИРО • Маестро Бойко Цветанов • Албена Вескова с танцьорите на НФА “БЪЛГАРЕ ” • Стоян Бончев • Борис Луков • LA CUBANIA ORIGINAL • АНАСТАСИЯ и ТЕОДОРА • NANA Dance Project •

Водещ: Гергана Стоянова

Начален час: 19:00 часа; място:  Открита сцена на площад „ Централен “

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР