Фондът за бедствията одобри поисканите от Варна 1,3 млн. лв,

...
Фондът за бедствията одобри поисканите от Варна 1,3 млн. лв,
Коментари Харесай

Благомир Коцев: Фондът за бедствията одобри поисканите от Варна 1,3 млн. лв.

Фондът за бедствията утвърди поисканите от Варна 1,3 млн. лева, това заяви кметът на града Благомир Коцев.   

Очакваме да се одобрят и публично с писмо парите, с които да разплатим изключителните разноски по очистване на вредите от бедственото състояние във Варна. Днес бях осведомен по телефона от Министерския съвет, че цялата ни сума е утвърдена. Поискахме 1,3 млн. лева - от тях 500 000 лева са за спешните и спомагателни незабавни действия, осъществени от компаниите, а 800 000 лева - за вредите по общинската собственост – стълбове, спирки, общински здания.

Той разясни, че до момента общината не е платила нито лев, а всички разноски са поискани от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет.

Попитан за ремонтите на уличната инфраструктура, кметът изясни, че уверенията на компаниите са за привършване до април 2024 година, като акцентира, че забавянията са наследени от екипа му, само че е въведен нов надзорен и координационен механизъм. Строителните компании са дали график за завършването им и би трябвало да приключат през април. Важни са освен периодите, само че и да се прави прецизен инвеститорски надзор за качеството на ремонтите, сподели още Благомир Коцев.

 , че застрояването е с коефициент 30%, което въздържа вложителите и ще се търсят решения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР