Фонд за превенция на престъпността ИГА започна изпълнението на проект

...
Фонд за превенция на престъпността ИГА започна изпълнението на проект
Коментари Харесай

Фонд ИГА работи по проект за система за измерване на рецидив...

Фонд за предварителна защита на престъпността ИГА стартира осъществяването на план „ Въвеждане на система за премерване на рецидивизма в България посредством интензивно гражданско присъединяване “. Основната му цел е посредством интензивно гражданско присъединяване да се започва процесът по внедряване на система за премерване на рецидивизма в наказателно-изпълнителната система на България и се реализира по-открито и отговорно ръководство.

Ще се проучат и проучват положителни практики за премерване на рецидивизма и опциите за внедряването им в наказателно-изпълнителната система на страната. Ще се изготви и идея за премерване на рецидивизма, а на тази база - рекомендация за нейното приложение.

Чрез изследване и разбор ще се реализира цивилен мониторинг на съществуващите благоприятни условия и модели за премерване на рецидивизма в наказателно-изпълнителните системи в България и Eвропа. Ще бъдат създадени оферти за преформулиране на политики и възстановяване на законодателството за въвеждане на система за премерване на рецидивизма.

За приемане на рекомендациите е планувана застъпническа акция. Информационни действия ще покачат гражданското присъединяване и разпространяват модела за премерване на рецидивизма.

Проектът се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Добро ръководство “, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд. 

Изпълнението му ще завърши в края на 2023 година

*Димитър Русинов, ръководител на проекта
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР