Фонд “Обединени срещу COVID-19 ще разпредели над 800 000 лева

...
Фонд “Обединени срещу COVID-19 ще разпредели над 800 000 лева
Коментари Харесай

Херо Мустафа: Медиците и доброволците в България са забележителни

Фонд “Обединени против COVID-19 ” ще разпредели над 800 000 лв. за битка с рецесията към локални лечебни заведения, читалища, цивилен организации и обществени предприятия в цялата страна. По този мотив американският дипломат Херо Мустафа съобщи, че българските медицински експерти и доброволци от разнообразни общности демонстрират забележителна мощ и резистентност в този сложен интервал.

Инициативата „ Обединени против COVID-19 “ има за цел да даде на тези герои нужната поддръжка, съобщи дипломат Мустафа и означи, че посолството на Съединени американски щати с горделивост си партнира с Фондация „ Америка за България “, Американската комерсиална камара и Българския дарителски конгрес в тази самодейност.

Фондът, в който към този момент дарения са създали 21 компании, фондации и физически лица, е основан за поддръжка на локални общности в България, потърпевши от рецесията с ковид. За средства от „ Обединени против COVID-19 “ могат да аплайват лечебни заведения, цивилен организации, читалища и обществени предприятия от цяла България. Фондът ще финансира начинания в поддръжка на наранени от рецесията уязвими групи хора – медицински личен състав, хора с увреждания, възрастни, деца и младежи, малцинства, бездомни, безработни, самотни родители и други



 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР