Фокусът в моята работа през тази изминала година беше работата

...
Фокусът в моята работа през тази изминала година беше работата
Коментари Харесай

Илияна Йотова: ​Фокусът в работата ми бяха нашите сънародници зад граница

Фокусът в моята работа през тази минала година беше работата с нашите сънародници зад граница, посочи вицепрезидентът Илияна Йотова на конференцията за една година от мандата си.


Това е идея, тъй като за тези хора България е същинската татковина. Със силата на президентската институция желая да им кажа: България стои зад вас, зад вашите права, тя е поръчител за тези права, само че дружно с вас, ние можем да работим в полза на България. Казах им на всички места, че те са един голям капацитет за България, добави Йотова.
Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България: Амбицията на мен и моя екип надскача обособени хрумвания и даже политики. Не гледайте на тази упоритост като на следващото издание на " Българския Великден ", тъй като тази упоритост и тази политика надскача границата на един мандат. Това е политика с дълготрайна политика и всеки един общественик би трябвало да я продължи. Нека да бъдем реалисти - ние не можем да върнем всички наши сънародници у нас, само че можем да работим доста сполучливо за предпазване на българското съзнание, за завръщането на българското у тях. Можем да върнем децата им, тези, които желаят да свържат бъдещето с България.
Българските общности, обособените персони в чужбина, могат да бъдат отлично лоби на България, на българската просвета, на българското обучение, на българския бизнес. Аз недоумявам за какво тези общности от старите политически диаспори или новата икономическа миграция бяха изключени напълно от тематиката за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, откакто тези хора можеха да популяризират страната ни на открито, сподели още Йотова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР