Фокусът ни са най-малките, които са най-уязвими. Това е бърза,

...
Фокусът ни са най-малките, които са най-уязвими. Това е бърза,
Коментари Харесай

Дончев за 173 млн. безвъзмездна помощ: Целта е да стигнем до най-малките, които са най-уязвимите

Фокусът ни са най-малките, които са най-уязвими. Това е бърза, ликвидна поддръжка и задачата ни е да стигнем до оптимален брой предприятия. Това изясни Томислав Дончев по отношение на програмата за подкрепяне на дребните компании със 173 млн. лева, за която заяви нощес министър председателят.

Вицепремиерът уточни, че схемата се създава по този начин, че да е с нулева административна тежест и всичко да е по електронен път. Идеята е и договорите да се подписват по електронен път. Според него програмата ще е оптимално налична и чака в нея да се включат над 20 хиляди компании.

Те ще могат да получат сред 3 и 10 хиляди лева според от оборота им. Целта е мярката да започва при започване на май.

„ Става въпрос за дребна работилничка, магазин, фризьорските салони, кафенета. Много постоянно става въпрос за прихода нацяло семейство “, съобщи Дончев.

Той заяви и че оферират на Европейски Съюз да дават еластичност за изразходването на европейските средства.

„ Предлагаме да ни разрешат да можем да харчим средствата от идващия програмен интервал, който стартира след 7-8 месеца. Ако си помогнем с няколко милиона в ограничения, по-лесно да излезем от рецесията. Предложението ни е да не е единствено за България, а да се смени европейското законодателство и да имаме право да използваме парите за идната година предплатено “, изясни той.

Дончев уточни и че сме мобилизирали са 5-6% от Брутният вътрешен продукт на страната. Имаме подготвеност размера на ограниченията да стигне 10-12% от Брутният вътрешен продукт.

Той уточни, че се обмислят и разновидности за помощ и след пандемията.

Според вицепремиерът има браншове, които имат късмет сега за развиване. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР