Фокс Нюз Медия и нейният най-високо оценен водещ Тъкър Карлсън

...
Фокс Нюз Медия и нейният най-високо оценен водещ Тъкър Карлсън
Коментари Харесай

Емблематичният водещ Тъкър Карлсън напусна "Фокс Нюз"

Фокс Нюз Медия " и нейният най-високо оценен водещ Тъкър Карлсън се споразумяха да се разделят, по-малко от седмица откакто компанията майка Fox Corp се дело за клюка, в което Карлсън изигра основна роля, съобщи " Ройтерс ".

Прямият Карлсън обсъждаше консервативни тематики и представяше възгледите си със жанр, който трансформира шоуто му в най-гледаното време, " Тъкър Карлсън довечера ", в най-високо оценената новинарска стратегия на малкия екран в основната възрастова група от 25 до 54 години.

" Доминиън " (Dominion Voting Systems, производител на ), твърди в своя иск, че Карлсън е разрешил развенчани изказвания за изборни измами за компанията да бъдат излъчени в неговото шоу, като в същото време е хвърлил подозрения върху правдоподобността на тези изказвания в персонални известия, появили се в правосъдни документи.

Следващият ход на Карлсон и повода за напускането му са неразбираеми.

" Благодарим му за работата му в мрежата като водещ и преди този момент като помощник ", сподели " Фокс Нюз " в изказване. Макар напускането му да оставя " Фокс " без една от най-големите ѝ звезди, рекламодателите избягаха от шоуто на Карлсън, защото той прегръщаше несъгласията.

В надълбоко консервативния Западен Тексас някои фенове на " Фокс " показаха потрес и яд от отстраняването на Карлсън.

" Съпругата ми и аз таман говорихме за това и мислим, че е в действителност тъпо, че го смъкнаха от ефир, тъй като той е същински закостенял глас ", сподели Марк Гуделман, 67-годишен пенсионер, в Шалоуотър, Тексас.

След известието за напускането на Карлсън, представител на някогашния президент Доналд Тръмп написа в " Туитър ": " Фокс Нюз " е следена съпротива ". Тръмп даде изявление на Карлсън по-рано този месец, излъчено по " Фокс ".

Карлсън се причисли към " Фокс Нюз " като помощник през 2009 година и стана ко-водещ на " Fox & Friends Weekend " през 2012 година Започна да води шоуто си в най-гледаното време през ноември 2016 година

Сделката

Fox Corp. и " Фокс Нюз " във вторник уредиха дело за клюка по иск на " Доминиън " като извънсъдебно одобриха да платят 787.5 милиона $. Така се предотвратява гръмък развой, поставящ една от най-големите медийни компании в света под прицела на въпроса за отразяването на подправени изказвания за подправяне на изборите в Съединени американски щати през 2020 година

Сделката спести на " Фокс " - най-гледаната кабелна новинарска мрежа в Съединени американски щати - заплахата някои от най-известните ѝ фигури да бъдат призовани на свидетелска пейка и подложени на евентуално изтощителни разпити, в това число ръководители като Рупърт Мърдок, 92-годишният медиен магнат, който е ръководител на борда на Fox Corp, и основният изпълнителен шеф на " Фокс " Сюзан Скот, както и водещи в ефир, в това число Тъкър Карлсън, Шон Ханити и Жанин Пиро.

Въпросът в делото беше дали " Фокс " е виновна за излъчването на подправени изказвания, че основаните в Денвър машини за броене на бюлетините на " Доминиън " са били употребявани за манипулиране на изборите в Съединени американски щати през 2020 година в интерес на демократа Джо Байдън против тогавашния президент републиканец Доналд Тръмп. " Доминиън " твърди, че тези изказвания в ефир са предизвикали на компанията " големи и непоправими стопански вреди ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР