focus-news.netКонсерваторите имат 15 пункта преднина пред лейбъристите само дни преди

...
focus-news.netКонсерваторите имат 15 пункта преднина пред лейбъристите само дни преди
Коментари Харесай

The Observer: Торите имат 15% преднина при последното социологическо проучване

focus-news.net

Консерваторите имат 15 пункта преднина пред лейбъристите единствено дни преди изборите, съгласно последното изследване на Opinium за английския седмичник  The Observer .

Изглежда, торите са понижили броя на гласоподавателите, които ги поддържат. Въпреки това, анкетата допуска, че лейбъристът не печелят гласоподаватели със скоростта, нужна за превъзмогване на пропастта. Партията на Борис Джонсън събира 46% от гласовете, до момента в който лейбъристите изостават на 31%. Либералдемократите резервират третото място и 13% от гласоподавателите

Анкетата допуска, че лейбъристите постепенно възвръщат позициите си измежду някои от проевропейски настроени гласоподаватели, които са се били отклонили към Либерал демокртаите. Въпреки това консерваторите също съумяха да завоюват част от своите проевропейски гласоподаватели.

Изглежда Джереми Корбин не трансформира усещанията за водачеството си си по същия метод, както по време на изборите през 2017 година По отношение на това кого гласоподаватели считат за най-хубав министър председател, Джонсън е се качва с 1 пункт до 37%, до момента в който Джереми Корбин е е харесван от 21%. Общественото задоволство от Джонсън е намаляло с 2 пункта след анкетата през предходната седмица до 28%, макар че безапелационните желания към Корбин останават на равнище от 29%.

Брекзит остава най-важният въпрос на изборите, само че тежестта на опазването на здравето се усилва. През първата седмица най-важният въпрос, решителен избора на гласоподаване, е бил Брекзит (40%), като опазването на здравето е било на втора позиция с 18%. Сега Брекзит (33%) резервира преднина пред опазването на здравето (22%), само че несъмнено разликата понижава.

В момента единствено 29% могат да си показват Джереми Корбин за министър-председател, до момента в който три от пет (59%) не могат. На същия стадий от общите избори през 2017 година една трета (34%) можеха да го показа за министър-председател, спрямо 56%, които не могат.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР