Flagstar Bank ще поеме депозити на стойност $38.4 милиарда, които

...
Flagstar Bank ще поеме депозити на стойност $38.4 милиарда, които
Коментари Харесай

Flagstar Bank поема депозитите и кредитите на Signature Bank

Flagstar Bank ще поеме депозити на стойност $38.4 милиарда, които не са свързани с криптовалута и заеми на стойност $12.9 милиарда от Signature Bank, дъщерното сдружение на New York Community Bancorp, което се срина единствено преди седмица.

Федералната корпорация за обезпечаване на депозитите (FDIC) на Съединени американски щати разгласи съглашението на 19 март. Придобиването ще влезе публично в действие на 20 март. Депозитите на Signature Bank, свързани с криптовалути , които възлизат на почти $4 милиарда или 4.5% от общия размер на депозитите на банката от $88.6 милиарда към 31 декември, обаче няма да бъдат част от договорката.

Сделката за придобиване

От 20 март 40-те клона на Signature Bank към този момент ще работят като Flagstar Bank. Всички депозити, поети от Flagstar Bank, ще продължат да бъдат застраховани до застрахователния предел от $250,000.

Междувременно FDIC удостовери, че ще трансферира депозитите на стойност $4 милиарда, държани от бизнеса с цифрови активи на Signature Bank, непосредствено на клиентите, които са си разкрили сметка за цифрово банкиране.

Експозиция на крипто фирмите към Signature Bank

Coinbase, Celsius и Paxos са три крипто компании, които неотдавна потвърдиха, че имат известна експозиция към Signature Bank. Миналата седмица отчет на Reuters цитира два източника, които допускат, че всеки покупател на Signature Bank ще бъде длъжен да се разграничи от крипто дейностите като част от евентуален избавителен проект.

Говорител на FDIC обаче отхвърли това, заявявайки, че организацията не изисква отричане от крипто услугите като част от възможна продажба.


 


Обвинения в неистина

Партньорът на Castle Island Ventures, Ник Картър счита, че последните вести демонстрират, че FDIC в отговора си до Reuters. Предстои да забележим по какъв начин FDIC ще отговори на обвиняванията на Картър.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР