Фискалният резерв в края на март е 9,9 милиарда лева.

...
Фискалният резерв в края на март е 9,9 милиарда лева.
Коментари Харесай

Василев за фискалния резерв: Трудно ми е да повярвам, че министър Петкова не знае факти

" Фискалният запас в края на март е 9,9 милиарда лв.. Големи заплащания са направени при започване на април - 1,6 милиарда лв. към БЕХ за дълга на " Топлофикация " и 1,5 милиарда за погашение на пенсиите през април ".

Това се показва в позиция на „ Продължаваме Промяната “ по отношение на публикуваната информация от служебния министър на финансите Людмила Петкова, че фискалният запас на страната е с съвсем 3 милиарда по-малко от оповестения от досегашния министър на финансите Асен Василев.

Румен Спецов остава шеф на Национална агенция за приходите

" Очакваните данъчни доходи през април са 3,9 милиарда лв. и идват на 14-и (ДДС) и след 25-и (Данък върху приходите на физическите лица и осигуровки). Заради тази цикличност запасът се мери постоянно към края на месеца. Така че, в края на април се чака той да е отново над 9 милиарда лв. ", декларират от " Продължаваме промяната ".

" Трудно ми е да допускам, че госпожа Петкова, която също получава ежедневните информации от дирекция “Държавно Съкровище ” не знае тези обстоятелства. Надявам се, че няма да пробват да ни сервират втора серия от “държавата банкрутира ” и “ще умрем от мраз ”, съобщи съпредседателят на Политическа партия Асен Василев.

Прогнозните равнища на единната сметка през април са показани в графика. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР