Фискалният консерватизъм от последните години е причина за забавения растеж.

...
Фискалният консерватизъм от последните години е причина за забавения растеж.
Коментари Харесай

ДПС за Бюджет 2022: Икономиката, глупако, не репресиите

Фискалният консерватизъм от последните години е причина за забавения напредък . Тази позиция изрази Кирил Симеонов от Има Такъв Народ по време на дебатите по първо четене на бюджета за 2022. Настоящия бюджет обаче е бюджет на растежа , счита той.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи уточни, че партията се отнася съществено и отговорно към бюджета. Този бюджет е доста значим, по-голям от бюджетите от последните години , разяснява националният представител.
 Асен Василев даде обещание ниските заплати и приходи да останат в предишното
Асен Василев даде обещание ниските заплати и приходи да останат в предишното

Настоя обществото да разбере, че дългът е по-нисък от плануваното

Инвестиционните разноски в последните години не се извършват, акцентира Цонев и изрази безпокойство, че и с този бюджет ще се случи същото. Условията за вложения за неприятни, счита той. Депутатът изиска да се спре наклонността за повишаване на дълга. Бюджетът е проинфлационен , безапелационен бе Цонев.

Бюджетът може и да е специфичен, само че не е най-социалният, отсече националният представител, съгласно който обаче сигурно бюджетът е популистки.

Депутатът напомни мотото на Бил Клинтън: " Икономиката, простак о ", като обаче го добави: " Икономиката, глупако, не репресиите ".

Бюджетът не е оптимално общественият, призна по-късно и финансовият министър Асен Василев. Той е много обществен и е резистентен във времето, съгласно него. Инвеститорите, по думите му, били доста щастливи, тъй като никой към този момент не ги рекетирал.

Ние наследяваме една ужасна известност, увери финансист номер едно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР