Фишовете, наложени за неправилно паркиране по Закона за движение по

...
Фишовете, наложени за неправилно паркиране по Закона за движение по
Коментари Харесай

Улесняват плащането на неприсъствени фишове за пътни нарушения в София

Фишовете, наложени за погрешно паркиране по Закона за придвижване по пътищата, които издава Центъра за градска подвижност, към този момент могат да се заплащат в касите на EasyPay. Новата опция има за цел оптимално да улесни клиентите, оповестяват на страницата си от общинското сдружение.

Те разясняват, че става дума за неприсъствени фишове , при които не е належащо лидерът да е в автомобила, с цел да се смята, че той е връчен. Самият развой на издаването му е цифров и незабавно се отразява като обвързване на нарушителя.

Нововъведението е, че на всеки публикуван фиш има неповторим десет-цифрен код, който е задоволителен за заплащане на каса на EasyPay. Така се дава опция на клиентите да употребяват мрежата на EasyPay с близо 3000 местоположения в цялата страна.

Важно е да се знае, че задължението се регистрира незабавно.

Срокът за заплащане е 7-дневен през данъчните служби на общината (без спомагателна такса) или по банков път или на каса на EasyPay. Санкциите по ЗДвП са в размер от 20 до 200 лв., като всеобщите нарушавания са сред 20 и 50 лв..

На интернет страницата на ЦГМ има и специфична секция, в която всеки лидер може да ревизира дали има наложена глоба посредством фиш и да я заплати онлайн или по някой от другите канали.

През уеб страницата на сдружението инспекцията на отговорностите става по номер на автомобила, по ЕГН или ЕИК, което е облекчение и за фирмените, и за лизинговите транспортни средства.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР