Фирмите ще получават компенсация заради висока цена на тока и

...
Фирмите ще получават компенсация заради висока цена на тока и
Коментари Харесай

Повече компенсации за скъпия ток за бизнеса, одобри енергийната комисия

Фирмите ще получават отплата поради висока цена на тока и след 1 януари. Това взеха решение депутатите от енергийната комисия от Народното събрание. Компенсация ще получат всички компании, които заплащат за ток над 200 лв. за мегаватчас. Досега този таван беше 250 лв..

Компенсацията ще важи до края 2023 година Предложението беше направено от депутата от парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Драгомир Стойнев.

Енергийната комисия също по този начин забрани на изпълнителната власт да изкарва битовите консуматори на свободния пазар без призната законово дефениция и критерии за енергийно небогати, както и без да са признати ограничения за подкрепяне.

Преди това вносителите Делян Добрев и група народни представители предлагаха клиентите, които са присъединени към мрежа високо напрежение, да заплащат оптималната цена от 200 лв. за мегаватчас (MWh), а за останалите компенсацията да бъде 250 лв. за MWh, оповестява Българска телеграфна агенция.

Фонд " Сигурност на електроенергийната система " (ФСЕС) е изплатил 2 милиарда и 232 млн. лв. за миналите три месеца, разгласи ръководителят на Управителния съвет на ФСЕС Деан Червенкондев. По думите му 100 % от тези пари са пристигнали от Българския енергиен холдинг.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР