Фирми от Америка, които напускат Русия заради санкциите срещу Москва

...
Фирми от Америка, които напускат Русия заради санкциите срещу Москва
Коментари Харесай

Ердоган с голяма печалба от войната. Кой отива в Турция

Фирми от Америка, които напущат Русия поради глобите против Москва и натиска на президента Владимир Путин, се насочват към Турция, пишат локални вестници, представени от Българска телеграфна агенция.

Част от компаниите са избрали Турция поради географското й състояние и квалифицираната работна мощ, отбелязва в. " Хюриет ". По този мотив се цитира изказване на американския дипломат в Анкара Джефри Флейк.

" 1100 американски компании осъществяваха активност в Русия. Сега те напущат Русия. Някои ще трансферират част от интервенциите си в Турция. Американските компании би трябвало да помислят за турския пазар ", е декларирал Флейк.

Сред американските компании, които ще се пренасочат към Турция, има световноизвестни огромни компании, отбелязва " Хюриет ".

" Броят на американските компании, оттеглящи се от Русия, пораства по-бързо от упованията ни. В тази връзка Турция може да притегли някои вложения. Ние считаме, че Турция би трябвало да се възползва от това ", е декларирал от своя страна изпълнителният вицепрезидент на Търговската камара на Съединени американски щати Майрън Брилянт.

Той е показал това на гала в Анкара през вчерашния ден, на която е бил подписан меморандум за съгласие сред Съвета на турските покои и тържища (ТОББ) и Търговската камара на Съединени американски щати, ориентиран към развиване на търговията сред двете страни. Брилянт е изтъкнал, че Турция може да притегли вложения в областта на опазването на здравето, енергетиката, осведомителните технологии, хранителната индустрия и селското стопанство.

" Ние преглеждаме Турция като търговски център на региона ", е показал Брилянт. Той е обърнал внимание, че с цел да притегли американски компании, Турция би трябвало да усъвършенства своята цифровизация и инфраструктура и да обезпечи по-привлекателна среда за вложителите.

Председателят на Съвета на турските покои и тържища Рифат Хисарджъклъоглу е изтъкнал от своя страна на церемонията, че турските и американски предприемачи ще съумеят да реализират поставената цел от 100 милиарда $ за двустранната търговия. " Ние имаме вяра, че тази цел е реалистична. Има съществени благоприятни условия за американските вложители в Турция ", е показал Хисарджъклуоглу, като е призовал американските вложители да оценят Турция като база за вложения и търговия. Той е изтъкнал също, че сред Турция и Съединени американски щати би трябвало да бъде подписано съглашение за свободна търговия или преференциално търговски съглашение.

Турският заместник-министър на търговията Мустафа Тузджу е показал, че предходната година двустранният търговски стокообмен сред Турция и Съединени американски щати е достигнал 31,4 милиарда $, като след Германия, Съединени американски щати са били на второ място по търговски продан с Турция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР