Фирмаджия си поиска 121 100 лева, раздадени на работниците в

...
Фирмаджия си поиска 121 100 лева, раздадени на работниците в
Коментари Харесай

И това доживяхме! Шеф поиска 121 100 лева, раздадени за заплати във фирмата му

 Фирмаджия си изиска 121 100 лв., раздадени на служащите в сдружението, на което той е бил едноличен притежател на капитала и шеф. Родопчанинът заведе дело, в което се опита да потвърди, че сумата е изтеглена на няколко пъти от банковата му сметка без негово познание. 

Финансовите тегоби за бизнеса му и шокиращото искане се разгледаха на две инстанции. Поискано бе и обезщетение за забавено заплащане в размер на 28 747 лв..

Сумите били теглени в друг интервал от време от чиновник в персонален състав. Работниците във компаниите получавали заплати и бонуси, като всички описи с лицата били одобрявани от притежателя на компанията. Те били получавани с приходен касов ордер и след това раздавани на чиновниците. Всичко пък ставало със знанието и утвърждението на шефа, стана ясно в съда. Като доказателство била приложена и преписка по мобилен телефон и приложението Вайбър, а техническата експертиза потвърдила, че няма операция на наличието. От връзката станало ясно, че процесните банкови интервенции са позволени от притежателя, написа 24rodopi. Парите пък са били раздавани на чиновниците в сдружение, на което още веднъж той бил притежател на капитала. Окръжните магистрати в Кърджали, а по-късно и апелативните в Пловдив отхвърлиха жалбата за заграбване на средства.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР