Фирма подгони ЧСИ чрез Закона да достъп до обществена информация.

...
Фирма подгони ЧСИ чрез Закона да достъп до обществена информация.
Коментари Харесай

Фирма подгони ЧСИ чрез Закона за достъп до информация

Фирма подгони ЧСИ посредством Закона да достъп до социална информация. Адвокати на известното сдружение „ Шато вале де роз “ са внесли в община Сопот заявление по Закона за достъп до социална информация. Запитването е във връзка със правосъден иск, който сдружението предяви против Частен правосъден реализатор Петко Илиев на стойност 121 хиляди лв. за запор на парцели на „ Шато вале де роз “. От " Шато вале де роз " напомнят, че на 8 февруари.т.г. е импортирано искане до Камарата на Частните правосъдни реализатори за формиране на инспекция против ЧСИ Петко Илиев.

Съдебната сага, в която настоящи лица са община Сопот и „ Шато вале де роз “, се точи от края на 2015 година. Както „ Марица “ неколкократно писа, администрацията на Вазовата община актува земеделска земя – лозе, като индустриална площадка и начисли налог здания и такса боклук на земеделска земя на лозаро-винарското сдружение. Върховният съд е отменил данъчно-облагателният акт като незабележим, припомниха още веднъж от сдружението. Но все пак общината е поискала запор на парцели на „ Шато вале де роз “, а ЧСИ Петко Илиев е почнал тяхната ликвидация на търг.

На 21 юли юристите от адвокатската фирма „ Екимджиев и сътрудници “, които съставляват „ Шато вале де роз “, са внесли в община Сопот заявление според Закона за достъп до социална информация.

В заявката е отправено питане какъв брой изпълнителни каузи и на какво съображение е упълномощила община Сопот на ЧСИ Петко Илиев от 2015 година до момента. Друг въпрос е въз основа на какъв акт на Общинския съвет или еднолично на кмета и въз основа на какви критерии община Сопот е избрала този ЧСИ.

Общо въпросите в заявката са пет.

Законният период, в който община Сопот би трябвало да даде изисканата информация, е 14-дневен и изтича на 4 август.

Има такова питане към община Сопот, удостовери заместник-кметът Николай Новаков. Той съобщи, че администрацията ще отговори в законния период, по този начин, както е посочено в Закона за достъп до социална информация. Ако от адвокатската фирма, отправила запитването желаят, дано ви дават отговорите, които ще им бъдат дадени, съобщи още Новаков.

От „ Шато вале де роз “ пък обявиха, че с изключение на в България ще уведомят Европейските институции и обмислят завеждане на дело и в Европейския съд в Страсбург.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР