Фирма Микар 21 е един от лъчите за развитие на

...
Фирма Микар 21 е един от лъчите за развитие на
Коментари Харесай

Шефът на София Тех Парк: Молекулата е само началото на битката срещу вируса

Фирма Микар 21 е един от лъчите за развиване на България. Тя една от компаниите, разпознати като носители на нововъведения. Това сподели пред bTV Петър Статев, ръководител на Надзорния съвет на " София Тех Парк " АД за откритата от българи молекула против коронавирусите.

Имаме подготвена молекула, която при лабораторни проби в авторитетна лаборатория в чужбина сподели доста обещаващ резултат против новия ковид. В епруветка нашата молекула убива към 90% от ковид. Това сподели за “24 часа ” Филип Фратев, съсобственик на “Микар Иновейшън ” във вторник.

" Възможно е интервал, който е бил десетки години да бъде скъсен единствено на няколко години. Има 6-7 стадия за правенето на едно лекарство. Цикълът на основаването е дълъг. Нашата компания " Микар " е още първоначално. Това са хора, които с компютри предвиждат взаимоотношението сред клетка и молекула. Това е част от тази промяна. Микар 21 е дизайнер на молекули, които по-натам могат да стигнат до лекарство. Това не е лекарство, само че е вяра. Битката е с времето ", сподели Статев.

" В борбата с пандемиите преди всичко е здравия разсъдък и неподвластие на суматоха. 70% от хората сами оздравяват ", сподели той. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР