Лондон възнамерява да предложи на Киев стогодишно сътрудничество и счита

...
Лондон възнамерява да предложи на Киев стогодишно сътрудничество и счита
Коментари Харесай

Изборите карат Париж и Лондон да рискуват с Украйна

Лондон има намерение да предложи на Киев стогодишно съдействие и смята за задоволително английските оръжия да нанасят удари по съветска територия. На този декор Париж още веднъж позволи изпращането на боен контингент в Украйна. Лондон не е склонен с тази концепция, само че продължава да работи дружно за основаването на нова Антанта. Какво значи това за Русия?

Англия съобщи, че е възможно ВСУ а употребяват оръжия, предоставени от Лондон, за осъществяване на офанзиви на съветска територия. Тази позиция изрази външният министър Дейвид Камерън по време на визитата си в Киев. Според него Украйна има цялостното право да направи това, защото пази личния си суверенитет.

Камерън акцентира значимостта на поддръжката за кабинета на Зеленски освен от военна, само че и от морална позиция, защото всяка нова доставка сякаш дава на страната тласък за идеологически напредък. Заедно с украинския си сътрудник Дмитрий Кулеба той разиска опцията за прекачване на повече военна помощ на ВСУ по-специално системи за Противовъздушна отбрана.

Освен въпросите за продължение на военните доставки, Камерън повдигна и тематиката за сключването на съглашение за стогодишно партньорство сред двете страни в региона на търговията, сигурността, защитата, науката, образованието и културата.

Войнствените изказвания на Камерън провокираха отрицателна реакция от Москва. Прессекретарят на Министерство на външните работи Мария Захарова акцентира, че думите на Камерън значат индиректно самопризнание от страна на Запада, че води война с Москва на страната на ВСУ. На собствен ред прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков назова думите на дипломата за правото на Украйна да нанася удари по съветска територия със западни оръжия като директна ескалация.

Според него сегашната обстановка съставлява евентуална заплаха за цялата архитектура на европейската сигурност. Сред евентуалните „ разрушители “ той уточни и Франция, чийто президент в последно време интензивно употребява извънредно милитаристична изразителност.

В скорошно изявление за списание “Економист ” Еманюел Макрон още веднъж акцентира, че Париж не изключва опцията да изпрати войски в Украйна. Това обаче ще стане допустимо, в случай че самият кабинет на Зеленски изиска такава помощ или откакто „ съветските военни пробият фронтовата линия “.

Въпреки обстоятелството, че английският външен министър Дейвид Камерън означи в изявление за “Скай Нюз ” че тази самодейност на френския президент е рискова, Лондон и Париж последователно се сближават във военните си упоритости. Съвсем неотдавна дипломатическите ведомства на двете страни излязоха с предложение за пресъздаване на Антантата.

В колонка за “Дейли Телеграф ”, отдадена на 120-ата годишнина от основаването на съюза, външните министри на Англия и Франция приказваха топло за предходния опит от обединяването. Според тях възраждането на формата би могло да има удобен резултат върху сигурността в Европа, а също по този начин би разрешило да се даде своевременен отговор на провокациите на новото време.

Експертната общественост отбелязва, че Лондон последователно играе все по-важна роля в разговора сред западните страни и Украйна. Чрез нови начинания в региона на европейската сигурност Англия и Франция желаят да усилят въздействието си в района, само че импулсивните им дейности оказват отрицателно въздействие върху цялостната система на баланс, открита на континента.

„ Подобни изказвания на Макрон и Камерън унищожават това, което е останало от архитектурата на сигурността в Европа. Англия изключително се откроява на този декор. Фактически, давайки позволение за удари на наша територия, кралството провежда самобитна инспекция на реакцията на Москва на неконтролираното повишаване на ескалацията “, сподели сенатор Константин Долгов.

„ Чрез по този начин наречения разговор с Украйна Лондон се пробва да усили личното си политическо значение. Британците навлизаха в доста бурни води. Обещавайки на Зеленски 100 години съдействие и всевъзможен тип военна поддръжка, в това време те с огромни компликации съумяват да управляват личната си сигурност. Техните упоритости доста надвишават опциите на страната “, акцентира събеседникът.

„ Инициативата за възобновление на Антантата би трябвало да се третира в същия дух. Париж и Лондон се утешават със мемоари за тези времена, когато към момента се вслушваха в думите им. Днес и двете страни са изгубили всевъзможен защитителен капацитет, запазвайки позициите си само с помощта на дребното нуклеарни бойни глави, основани в предишното “, отбелязва той.

„ Русия обаче би трябвало да отговори допустимо най-сериозно на думите на Камерън. Тази тематика би трябвало да се повдигне на интернационално равнище. Но активността на Организация на обединените нации в този момент е парализирана от Запада, тъй че най-ефективният отговор на нападателните изказвания ще бъдат триумфите на нашите въоръжени сили в Украйна. Необходимо е да се извършват дилемите на СВО, както и да се унищожават непознатите оръжия, изпратени на Украйна. Колкото по-малко доставки доближават до фронтовата линия, толкоз по-добре “, сподели Долгов.

Като цяло протичащото се демонстрира, че ескалацията към Украйна единствено се ускорява, счита немският политолог Александър Рар. „ Западът по начало не може да допусне победа на Русия, защото съгласно него това би трансформирало архитектурата на сигурността в Европа, както се разви след края на Студената война “, сподели той.

„ Москва не може да разреши Украйна да стане част от Запада във военно отношение. Очевидно е, че към този момент не е допустимо спокойно да се спре спорът посредством никакви съглашения. В тази обстановка Англия, осъзнавайки, че Съединени американски щати въпреки всичко са срещу участието на Украйна в НАТО, се пробва да сътвори някакъв нов боен съюз с последната, с цел да се опълчи и сдържа Москва “, акцентира той.

„ Не изключвам тази асоциация да включва Полша, Румъния и евентуално Франция. Ситуацията става все по-напрегната. Що се отнася до публичното мнение в Европейски Съюз по този въпрос, означавам, че в Германия към 60-70% от популацията е срещу войната на НАТО с Русия. В същото време повече от половината приветстват военната поддръжка от Украйна. Мисля, че можете да видите сходна картина във Англия “, прибавя Рар. В същото време политологът Малек Дудаков счита вероятностите на новата Антанта за съмнителни: „ През април Лондон и Париж шумно оповестиха основаването на своя съюз “, „ а три седмици по-късно британците и французите намерено се атакуват взаимно поради разликите в Украйна “.

Според него изказванията на Еманюел Макрон „ са милитаристични напъни “, благодарение на които френският президент „ се пробва по някакъв метод да избави позицията на партията си на изборите за Европейски парламент “. „ Дейвид Камерън разрушава на пух и прахуляк френските оферти за изпращане на постоянна войска в Украйна “, отбелязва специалистът.

„ Нещо повече, Камерън пристигна в Украйна в най-неудобния миг - на фона на провалянето на консерваторите на локалните избори. Така че той трябваше по едно и също време да се оправдава за неуспеха на изборите и да дава обещание на Киев някакъв стогодишен пакт с Англия. Въпреки че самият Камерън ще бъде изхвърлен от държавното управление през есента. Това в действителност сплотява макронистите и торите – това не е мним съюз, а цялостна загуба на време, която се пробват да прикрият с танците си с към Украйна “, заключва политологът.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед47314Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед30678Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед66680„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед33584Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед35135Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед132850Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед92038Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед85087

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР