Фипронилът никога не е бил параметър по лабораторните изследвания. Всички

...
Фипронилът никога не е бил параметър по лабораторните изследвания. Всички
Коментари Харесай

До момента държавата не изследвала за фипронил, защото по закон бил забранен

Фипронилът в никакъв случай не е бил параметър по лабораторните проучвания. Всички проучвания не са съдържали този параметър, тъй като фипронилът е неразрешен . Това изясни министърът на земеделието Румен Порожанов в отговор на въпрос в случай че не беше избухнал абсурдът в Европа със инфектираните яйца, дали у нас е щяло да тръгнат инспекции.
По думите му до края на годината ще продължат инспекциите при яйцата. До момента са открити 1,5 млн. нечисти с фипронил яйца, всички кокошки-носачки на възраст над 35 седмици от фермите, в които е открито потреблението на препарата, ще бъдат унищожени, както и яйцата.
По калкулации на Порожанов при 0,005 наличие на фипронил на кг, пречупено през телесната маса, в случай че един човек тежи 70 кг, би трябвало да изяде от 70 до 80 яйца, според от грамажа, за къс интервал - от 7 дни, с цел да се получи отравяне .
Като цяло фипронилът е неразрешен за потребление при продуктивни животни. Всеки е наясно с тази възбрана. В Белгия и Холандия той е бил употребен за укрепване на други препарати, тъй като той има своите качества, изясни Порожанов пред bTV.
Докладът от последно изследваните яйца още не е подготвен, само че в складовете на фермата са открити 17 туби с фипронол, в който има 2% интензивно вещество фипронил. Третирани са били предни плочки в границите на фермата, само че две от стадата са със свободно гледане на кокошките и хипотезата да се случи заразяване е налице.
Земеделският министър разгласи, че на уеб страницата на министерството ще бъде качена подробна надграждаща информация за подхванатите ограничения и заплахата от замърсяване при хранене. Целта е да върнем доверието, в случай че има такова разколебано , добави още Порожанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР