Финландците гласуват на оспорвани парламентарни избори, на които премиерът социалдемократ

...
Финландците гласуват на оспорвани парламентарни избори, на които премиерът социалдемократ
Коментари Харесай

Финландците гласуват на оспорвани парламентарни избори

Финландците гласоподават на оспорвани парламентарни избори, на които министър председателят социалдемократ Сана Марин ще се опита да остане на власт против десницата и крайната десница, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Според последните социологически изследвания социалдемократите, дясноцентристите и крайната десница са близко една до друга. Всяка от тях има поддръжката на малко под 20% от гласоподавателите.

Това прави бъдещото болшинство мъчно за предугаждане. По традиция партията, получила най-вече гласове, има право да дефинира премиера, в случай че успее да образува коалиция.
Подкрепяна съгласно анализаторите от инфлационната вълна, крайнодясната партия " Финландците " на Рика Пура може да усъвършенства върха си от 2011 година (19,05%). Евроскептичната, популистка и антиимигрантска партия в никакъв случай не е печелила избори. " Националната съдружна партия " на Петери Орпо може да се изкуши да се съюзи с " Финландците ", както направи, с цел да ръководи през 2015 година

Друг вид би могъл да бъде червено-син съюз сред Марин и Орпо.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР