Финландският град Тампере официално бе посочен за домакин на една

...
Финландският град Тампере официално бе посочен за домакин на една
Коментари Харесай

Финландският град Тампере ще бъде домакин на една от групите на Евробаскет 2025

Финландският град Тампере публично бе посочен за хазаин на една от групите на Евробаскет 2025 при мъжете, оповестиха от Международната федерация по баскетбол (ФИБА).

Местната „ Тампере Дек Арена “, която бе открита през 2021 година, ще бъде една от залите, които ще одобряват мачовете от груповата фаза на шампионата. Финландия е съдомакин на 42-ото издание на шампионата на Стария континент при мъжете дружно с Кипър, Латвия и Полша.

Тампере ще бъде хазаин на Евробаскет за повторно в историята, като предходният път бе дружно с Хелзинки през 1967 година. Финландската столица пък бе хазаин на мачове от груповата фаза на шампионата и през 2017 година.

„ Турнирът в Хелзинки беше същински баскетболен празник, който ще се помни дълго “, съобщи шефът на локалния учредителен комитет Ари Тамиваара.

„ В последните години Тампере сподели, че е кадърен също да провежда висококачествени събития. „ Тампере Дек Арена “ е комфортно ситуирана в центъра на града и обезпечава отлични логистични благоприятни условия “, добави Тамиваара.

Националният тим на Финландия за мъже за последно игра в Тампере в квалификациите в зона Европа за Световното състезание през 2023 година.

Автор: Кремена Младенова, БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР