Финландката компания Patria участва в заключителната международна конференция Превъоръжаване и

...
Финландката компания Patria участва в заключителната международна конференция Превъоръжаване и
Коментари Харесай

Patria ни предлага да си произвеждаме модерна бойна машина

Финландката компания Patria взе участие в заключителната интернационална конференция " Превъоръжаване и рационализация на сухопътните войски в България ", която се организира във Военна академия " Г.С. Раковски " на 03-04.10 2017г. с присъединяване на представители на Министерство на защитата, военни и публицисти. Patria направи мощно предложение - идея за локално произвеждане на съвременна бойна машина.

Бойната машина на Patria e най-хубавият вид за модернизацията на българската войска заради неповторимите оперативни и тактически качества на машината, евентуалното индустриално съдействие и трансфер на технологии, които компанията предлага.

Бойната машина на Patria не е първообраз, а потвърдена в пердах 8x8 машина. На нея се поверяват задачи в рискови оперативни условия - от ледено студения Арктическия кръг до извънредно високите температури в горещия климат на пустинята.

Това е бойна машина, проектирана по условията на финландските въоръжени сили, само че може да бъде употребявани и в спокойно време. Лесното и бързо асимилиране на действието и поддръжката на машината е главно условие, заради късото време, в което бойците служат в армията. Тези качества са потвърдени в бойни условия в Афганистан и Чад , където машината е употребена от клиенти на Patria.

Patria има огромен опит в трансфер на технологии и локално произвеждане. Компанията е осъществила сполучливо планове за локално произвеждане в Полша, Словения, Хърватия и Южна Африка .

Patria предлага индустриално присъединяване и локално произвеждане в България, тъй че повече от 50% от инвестицията да остане в страната.
Развитието на локално произвеждане ще донесе на България сигурност и самостоятелност на доставките и поддръжката на машините. Наред с неповторимата технология България ще получи нови работни места и нови експортни благоприятни условия.

През декември 2016г. и юни 2017г., Patria провежда в България две на практика демонстрации на бойната машина Patria AMV 8x8 по кормуване и пукотевица. Първата проява сподели пукотевица с съветска оръжейна система с диаметър 30 mm, а в демонстрацията през юни 2017г. машината беше оборудвана с 30 mm оръдие на НАТО. Демонстрира се опцията на платформата Patria AMV да употребява разнообразни оръжейни системи, съгласно условията на клиента.

Последната проява сподели и опцията на машината да плава, освен това с висока балистична и минна отбрана - равнище 4. Бронираната модулна машина Patria има композиция от амфибийни качества с високо равнище на отбрана и огнева мощност.

Избирайки Patria, отбранителната индустрия ще получи висок софтуерен трансфер , опция за локално произвеждане и забележителна директна инвестиция за модернизиране на индустриалната инфраструктура. Новите уреди за произвеждане на съвременни бойни машини за пехотата могат да бъдат дейно употребявани за екипировка с най-съвременно съоръжение и ноу-хау на съществуващите съветски машини, които са на въоръжение.

Всичко това ще докара до стотици нови работни места - директни и косвени, в границите на българските вериги за доставки. България ще може да изнася локални коли на трети пазари, като в същото време поддържа високите стандарти за качество на Патриа

Концепцията на Patria за локално произвеждане е в синхрон с желанията на българското държавно управление да включи локалната промишленост в стратегиите за рационализация на Българските въоръжени сили.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР