Финландия подготвя нов пакет от помощ за Украйна за защита

...
Финландия подготвя нов пакет от помощ за Украйна за защита
Коментари Харесай

Финландия работи по нов пакет помощ за Украйна

Финландия приготвя нов пакет от помощ за Украйна за отбрана на сериозни инфраструктурни уреди.

" Защитата на сериозните инфраструктурни уреди и обезпечаването на сигурността на хората през есенно-зимния интервал към този момент са предпочитани задания. И в тази област можем да разчитаме на поддръжката на Финландия. Според министър Рантанен към този момент се образуват нови пакети за помощ " .

Това заяви министърът на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко в Telegram след среща с министъра на вътрешните работи Мари Рантанен във Вилнюс, оповестява " Укринформ ".

Министърът добави, че помощта на Финландия е ориентирана най-много към подсилване на качествата на украинските спасители. Така, съгласно Клименко, Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна е получила девет профилирани автомобила от финландски сътрудници единствено тази седмица.

Освен това, добави министърът, страните се договориха за организирането на образование на финландските спасители.

" Колегите са впечатлени от работата на украинските незабавни служащи по време на пълномащабно навлизане и желаят да възприемат добития на практика опит ", написа Клименко.
 Финландия дава на Украйна още 94 млн. евро военна помощ
Финландия дава на Украйна още 94 млн. евро военна помощ

Това ще бъде 18-та доставка на военна техника в Украйна.

По-рано, президентът на Финландия Саули Ниинистьо, въз основа на предложение на държавното управление, утвърди решението за даване на 19-ия паке т военна помощ на Украйна на стойност 95 милиона евро.

Също по този начин страната вкара. Сред тях са забрана влизането на леки коли, регистрирани в Русия и
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР