Финландия изпрати допълнителни сили на границата си с Норвегия, които

...
Финландия изпрати допълнителни сили на границата си с Норвегия, които
Коментари Харесай

За руснаците става все по-трудно да пътуват с автомобил в Европа

Финландия изпрати спомагателни сили на границата си с Норвегия, които дежурят непрекъснато, с цел да попречат на коли с съветски номера да влизат в Европейски Съюз, написа Barents Observer.

" На север са изпратени обилни сили, чиято задача е да попречат на съветски коли да влязат в страната по един от шестте трансгранични пътища ", се споделя в публикацията.

На 8 септември. Според документа вносът на персонални коли и персонални движимости в Европейски Съюз е неразрешен (списък от над 150 позиции). След въвеждането на новите ограничения Норвегия остава единствената европейска страна, в която към момента може да се влиза от Русия с кола с съветски номера. Тя не е част от Европейския съюз, само че е част от Шенгенското пространство.

По-рано Латвия, Естония, и не разрешиха влизането на тяхна територия на леки коли, регистрирани в Русия. Норвежките управляващи също оповестиха възбрана за влизане на коли, регистрирани в Русия. Тя ще влезе в действие от 3 октомври .

Новите правила демонстрират, че може да се прави изключение, в това число за транспортни средства, благосъстоятелност на норвежки жители или жители на европейски страни (Европейско икономическо пространство), непрекъснато пребиваващи в Русия, и членове на техните фамилии.

" Към понеделник, 25 септември, има девет транспортни средства с съветска регистрация, ситуирани на границата с Норвегия ", сподели Реета Салонен, началник на връзките с обществеността във финландските митници, пред Barents Observer. Властите не прецизират какъв брой коства денонощният надзор на границата, където нормално се правят единствено инспекции на инцидентен принцип.
 Финландия: Русия към момента не е придвижила войски към границата, както беше дала обещание
Финландия: Русия към момента не е придвижила войски към границата, както беше дала обещание

Кремъл няма задоволително военни резерви
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР