Финландия и Швеция ще подадат тази сряда заедно молба за

...
Финландия и Швеция ще подадат тази сряда заедно молба за
Коментари Харесай

Финландия и Швеция подават заедно тази сряда молба за членство в НАТО

Финландия и Швеция ще подадат тази сряда дружно молба за участие в НАТО, заяви „ Франс прес “.

След като финландският парламент даде зелена светлина с голямо болшинство от над 95%, всичко е готово за едновременното внасяне на молбите за участие на двете страни в централата на алианса в Брюксел. Те ще бъдат предадени на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг тази заран от посланиците на Швеция и Финландия, заяви нощес финландското посланичество.

В четвъртък шведският министър председател Магдалена Андершон и финландският президент Саули Нинистьо отпътуват за Вашингтон, с цел да се срещнат с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, заяви Белият дом.
Въпреки че в понеделник Владимир Путин като че ли смекчи съветските закани за ответни ограничения против участието на Швеция и Финландия, в този момент главната спънка наподобява идва от вътрешната страна в алианса. В понеделник Турция, която наложително би трябвало да ратифицира приемането на новите членове на НАТО, удостовери враждебността си към приемането на Швеция и Финландия, макар дипломатическите диалози през уикенда. Анкара упреква двете страни, че не извършват нейни претенции за изгонване на хора, които тя счита за членове на терористични организации.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР